ΕΛΛΑΔΑ

Με 29 προσαγωγές ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

Με 29 προσαγωγές ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

Χωρίς πολλά απρόοπτα ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση , καθώς το κέντρο της Αθήνας θύμιζε «φρούριο» με τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε κάθε γωνία.

Είναι ενδεικτικό ότι σε συναγερμό βρίσκονται συνολικά 7.000 αστυνομικοί στην Αττική, με εκατοντάδες από αυτούς να έχουν ήδη αναπτυχθεί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Στην παρέλαση πολλοί από τους μαθητές δεν γύρισαν καν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ πολλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας.

parelasi10
parelasi11
parelasi12

parelasi13

Επίσης η αστυνομία φρόντισε να κάνει δύσκολη και την ζωή των δημοσιογράφων που κάλυπταν την παρέλαση. Συνολικά σημειώθηκαν 29 προσαγωγές , ενώ πριν την παρέλαση μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα επί της οδού Βουκουρεστίου.

Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

prosagwges
prosagwges1
prosagwges2

Στην παρέλαση συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια, οι μουσικοί της αεροπορίας, της Ελ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης σωματεία και σύλλογοι.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν από τον κόσμο που βρισκόταν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου οι αθλητές των Special Olympics, όπως επίσης τα σώματα οδηγών και προσκόπων.

"Καμαρώσαμε τους μαθητές να αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, συνεχάρη τη μαθητιώσα νεολαία.

Συμπλήρωσε ότι, "δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της παιδείας στην επανάσταση του 21, τον ελληνικό διαφωτισμό με τους λογίους, τους απλούς δασκάλους και τους ιερωμένους", ενώ υπογράμμισε ότι "η οποιαδήποτε υπέρβαση της σημερινής οικονομικής κρίσης, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει την παιδεία".

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι "η ιστορική μνήμη, αφυπνίζει, εμπνέει και ξεσηκώνει. Η Ελλάδα έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακριά. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε την κρίση να μας εμποδίσει".

Σε ερώτηση για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, απάντησε: "πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας μνήμη και να τη διαφυλάξουμε".

"Εκφράζουμε τη χαρά που είδαμε τη νεολαία να παρελαύνει σήμερα", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και συμπλήρωσε: "Θέλουμε να επισημάνουμε και εμείς τα λόγια του υπουργού Παδείας Γ. Μπαμπινιώτη, για την παιδεία που είναι απαραίτητη και τη χρειάζομαστε ακόμα περισσότερο σήμερα".