ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται η Βίκυ Σταμάτη

Απολογείται η Βίκυ Σταμάτη

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε στις 9.30 περίπου το πρωί της Παρασκευής, η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Σταμάτη.

Με την είσοδό της στο γραφείο του ανακριτή, η κ. Σταμάτη ζήτησε την εξαίρεσή του.

Το κατηγορητήριο

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα δώσει εξηγήσεις για το πώς αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με το πόρισμα το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στην κατοχή της μέσω της off shore εταιρείας Nobilis το 2001, έναντι 1.100.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με την δικαιοσύνη είναι προϊόν δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπογραφή δυο εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύζυγος του πρώην υπουργού γνώριζε την «πηγή» των χρημάτων.

Η Β. Σταμάτη σε υπόμνημά της που είχε καταθέσει στους εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση ανέφερε πως απέκτησε το οίκημα με νόμιμο τρόπο και πιο συγκεκριμένα με δάνειο 650. 000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπό μέρος των χρημάτων, δηλαδή 450.000 ευρώ, είχε καταβληθεί στην πωλήτρια σε μετρητά.

Μάλιστα υποστηρίζει πως ο μόνος λόγος που μεταβιβάστηκε το ακίνητο στο όνομά της, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες μετά την πεντάωρη απολογία της η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Αν και η ίδια υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμία σχέση με τις τρεις εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο χρήμα κι ότι το σπίτι τηςεπί της οδού Δεινοκράτους το αγόρασε με χρήματα που προερχόταν από την εργασία της, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους εν λόγω ισχυρισμούς και έδειξαν στην Αρετή Τσοχατζοπούλου το δρόμο της φυλακής.