ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου

Προφυλακίστηκε ο Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου

Ο 29χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα δεν βρισκόταν καν στο νησί.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου μετά την σχεδόν τρίωρη απολογία του ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που προηγήθηκε στην Alpha Bank.

Ο κατηγορούμενος όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα δεν βρισκόταν καν στο νησί.

Αυτή τη στιγμή ο κατηγορούμενος οδηγείται στον εφέτη ειδικό ανακριτή Κώστα Μπαλτά, προκειμένου να απολογηθεί για τις έτερες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και συγκεκριμένα για ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Σπύρος Φυτράκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης γενετικού υλικού DNA από το οποίο προκύπτει η ενοχή του δράστη. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα δικονομικό πρόβλημα, καθώς ο Θεοφίλου κατηγορείται δύο φορές για το ίδιο αδίκημα και υποστήριξε ότι κανονικά η υπόθεση που αφορά στη ληστεία της Πάρου θα έπρεπε να βρίσκεται στη Σύρο και όχι στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Αναστάσιος Θεοφίλου

Η πρώτη ποινή για το ληστή της Πάρου

Ο δικηγόρος του Θεοφίλου αμφισβητεί τον τρόπο λήψης DNA