ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο:Την δολοφόνησαν στη Φλόριντα και την αναζητούν στο Λαύριο

Απίστευτο:Την δολοφόνησαν στη Φλόριντα και την αναζητούν στο Λαύριο

Ένας Αμερικανός σερίφης προσπαθεί εδώ και 41 χρόνια να εξιχνιάσει ένα έγκλημα με θύμα μία κοπέλα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή.

Ήταν 19 Φεβρουαρίου του 1971 όταν ένα γυναικείο πτώμα ανασύρθηκε στο νότιο άκρο της λίμνης Πανασόφκι, στην κεντρική Φλόριντα.

Όπως αναφέρει η Real News, η άγνωστη γυναίκα βρέθηκε με μια ανδρική ζώνη τυλιγμένη στο λαιμό της, ενώ στο αριστερό της χέρι φορούσε ένα ρολόι και ένα χρυσό δαχτυλίδι με πέτρα και στον λαιμό της ένα λεπτό, χρυσό κολιέ. Νεότερες έρευνες θα δείξουν ότι είχε χειρουργηθεί στον δεξί της αστράγαλο λίγα χρόνια πριν δολοφονηθεί. Οι ντετέκτιβ δαπανούν εκατοντάδες ώρες για να ανακαλύψουν κάτι περισσότερο, δεν καταφέρνουν όμως να οδηγηθούν σε κάποιο συμπέρασμα.

Η κοπέλα θα ταφεί ως «Τζέιν Ντο», δηλαδή «αγνώστων στοιχείων», αλλά το 1986 θα εκταφεί για περαιτέρω έρευνα, η οποία αποδείψθηκε άκαρπη, ενώ οι Αρχές επέμεναν να κρατούν την υπόθεση ανοιχτή.

Ανθρωπολόγος της σήμανσης η οποία διηύθυνε τον τομέα ανεξιχνίαστων υποθέσεων στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, «συνέθεσε» το πρόσωπο τους θύματος, πήρε δείγματα από τα δόντια και τα οστά, ενώ επιστράτευσε στην έρευνα και γεωχημικό που μελέτησε τα ίχνη του μολύβδου, του άνθρακα και άλλων στοιχείων, τα οποία έδωσαν μια αναλυτική εικόνα για το παρελθόν και το περιβάλλον που ζούσε η κοπέλα.

Το πόρισμα των επιστημόνων έριξε επιτέλους φως στην υπόθεση και έτσι αποκαλύπτεται ότι η νεαρή ήταν ηλικίας 17-24 ετών, είχε ύψος περίπου 1,55μ. βάρος 50-54 κιλά, καστανά ίσια μαλλιά και καστανά μάτια. Αν και οι Αρχές πίστευαν ότι ήταν γηγενής Αμερικανή, η έρευνα κατέδειξε ότι η κοπέλα ήταν από την Ελλάδα.

Το στοιχείο μάλιστα που επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έζησε για χρόνια στο Λαύριο Αττικής, ήταν τα υψηλά επίπεδα μολύβδου που εντοπίστηκαν στα δόντια της.

Ο Αμερικανός σερίφης Ντάρεν Νόρις εξακολουθεί για τέσσερις δεκαετίες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος να αναζητεί την ταυτότητα της νεκρής κοπέλας, καθώς στις ΗΠΑ δεν ισχύει παραγραφή του αδικήματος και αν βρεθεί ο δολοφόνος θα δικαστεί.