ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται χιόνια και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Έρχονται χιόνια και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και πολικές θερμοκρασίας φέρνει ο Δεκέμβρης

Κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται από σήμερα με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά.

Από σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ήδη η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της σε περιοχές όπως η Λέσβος όπου σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Από σήμερα το βράδυ θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους βορειοδυτικοί ισχυροί άνεμοι, ενώ θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πόλεις της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να δουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού για φέτος. Το κρύο θα διατηρηθεί την Τρίτη, ωστόσο οι άνεμοι, εντάσεως εννιά μποφόρ σε βορειοδυτικό Αιγαίο, Ιόνιο και Θερμαϊκό κόλπο, θα συνοδεύονται από ηλιοφάνεια και καλή ορατότητα.

Από το βράδυ της Τρίτης οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Τετάρτη και την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού θα είναι και πάλι περισσότερο φθινοπωρινό με νοτιάδες, βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή οι βροχοπτώσεις θα σημειώσουν ύφεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι ισχυρές.

Διαβάστε επίσης:

Καταστροφή στη Λέσβο - πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά