ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφή στη Λέσβο - πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά

Καταστροφή στη Λέσβο - πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Λέσβο η νεροποντή που έπληξε αργά το βράδυ του Σαββάτου το ανατολικό τμήμα του νησιού.

Επί σχεδόν μιάμιση ώρα μέσα μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας, σημειώθηκε συνεχής και έντονη βροχόπτωση.

Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκάλεσαν μπλακ άουτ σε όλο το νησί περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για τον απεγκλωβισμό 12 ατόμων από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους, για τέσσερις κοπές δέντρων, ενώ υπήρξαν και 80 κλήσεις για άντληση υδάτων.

'Ανθρωποι της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερμής και τις κοινότητες Παμφίλων, Παναγιούδας, Μόριας και με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συντόνισαν τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Απίστευτες εικόνες και στην Συκούντα Λέσβου με την άσφαλτο να έχει σηκωθεί όλη με αποτέλεσμα το χωριό να έχει κοπεί στα δυο..

Στο Ίππειος επίσης σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα ενώ σύμφωνα με το lesvospost.com εκτιμάται ότι το 80% της παραγωγής ελαιολάδου χάθηκε μέσα στα ορμητικά νερά....