ΕΛΛΑΔΑ

Υπεξαίρεσαν πάνω από μισό δισ. ευρώ με μαϊμού συντάξεις

Υπεξαίρεσαν πάνω από μισό δισ. ευρώ με μαϊμού συντάξεις

Άλλο ένα σκάνδαλο υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος έρχεται να «φουντώσει» τη λαϊκή οργή.

Πρωταγωνιστές, γυναίκες πρώην και νυν υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίες έβαλαν στην τσέπη τους 600.000 ευρώ με τη μέθοδο της εκταμίευσης χρημάτων μέσω εικονικών συντάξεων. Πρόκειται για μία υπάλληλο, η οποία έχει τεθεί σε αργία για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, για μία πρώην υπάλληλο και μία συνταξιούχο της ίδιας υπηρεσίας. Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν το μεσημέρι με χειροπέδες για υπεξαίρεση, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα.

Δύο εγκληματικές οργανώσεις

Οι τρεις γυναίκες άνηκαν σε δύο εγκληματικές οργανώσεις με σκοπό να λαμβάνουν συντάξεις νεκρών.

Στη μία ομάδα συμμετείχαν η συνταξιούχος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και δύο ακόμη άτομα. Η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία δρούσε από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012 είχε καταθέσεις σε τράπεζες από μαϊμού συντάξεις, που έφθαναν στα 479.000 ευρώ συνολικά.

Μέλη της δεύτερης οργάνωσης ήταν οι πρώην και νυν υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μάλιστα, στην ίδια ομάδα ήταν και ο σύζυγος της υπαλλήλου, που από τον Σεπτέμβριο του 2012 βρίσκεται σε αργία. Η συγκεκριμένη ομάδα από το 2004 έως και το 2011 υπεξαίρεσαν 68.000 ευρώ.