ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με όρους 82χρονος κατηγορούμενος της Proton

Ελεύθερος με όρους 82χρονος κατηγορούμενος της Proton

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο 82χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΕLFE, Γιώργος Γεωργάρας που κατηγορείται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank

Ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος που συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής φέρεται να πήρε 19 εκατ. ευρώ ως δάνειο για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας με επισφαλείς για την τράπεζα όρους την περίοδο της προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Παράλληλα φέρεται να τοποθέτησε, αυτά τα 19 εκατομμύρια , μαζί με άλλα 54 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Λαυρεντιάδη. Τα 54 εκατομμύρια είχε πάρει ως δάνειο από την Proton άλλος κατηγορούμενος για δήθεν εξαγορά της ELFE.

Το σύνολο των επισφαλών δανείων για τα οποία κατηγορείται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του είναι 701 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα τα χρήματα αυτά έκαναν ουσιαστικά κύκλο για να καταλήξουν στον ίδιο τον Λαυρεντιάδη.