ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμο φονικό γενόσημο εντόπισε η δίωξη

Ανώνυμο φονικό γενόσημο εντόπισε η δίωξη

Ανώνυμα γενόσημα φάρμακα-δολοφόνους, που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τη στυτική λειτουργία, διαφήμιζε σε άνδρες και πωλούσε μέσω Internet, 35χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για σκευάσματα που παράγονται υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Κίνα, η Ινδία, το Ισραήλ και το Πακιστάν, τα οποία έχουν επανειλημμένα «συλληφθεί» να προκαλούν σοβαρότατες παρενέργειες, ακόμη και θάνατο των χρηστών τους.

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του υποδιευθυντή της, Μανώλη Σφακιανάκη, που ξεσκέπασε τον 35χρονο, ο οποίος διακινούσε παράνομα, μέσω Internet, τα ανώνυμα φονικά γενόσημα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του δράστη, που διαφήμιζε και διέθετε προς πώληση, σε ηλεκτρονικό κατάστημα ιδιοκτησίας του, μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φαρμακευτικά σκευάσματα, ιδιαίτερα επικίνδυνα, που -υποτίθεται ότι- ενισχύουν τη στυτική λειτουργία.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία και στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 366 δισκία, τα οποία προωθούσε ο κατηγορούμενος για χρήση από άνδρες, με προφανείς κινδύνους για την υγεία τους ακόμα και για την ζωή τους.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τα σκευάσματα αυτά δεν είναι εγκεκριμένα για κυκλοφορία στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής διαδικτυακής έρευνας που ακολούθησε, ο 35χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του επίμαχου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Τα κατασχεθέντα «φάρμακα» θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.