ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο- ντοκουμέντο: Μαζεύουν τα έπιπλα του Ωνάση από τον Σκορπιό!

Βίντεο- ντοκουμέντο: Μαζεύουν τα έπιπλα του Ωνάση από τον Σκορπιό!

Νταλίκες παίρνουν όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας Ωνάση για πάντα από το νησί!

Το «φτωχό παλικάρι» της ιστορίας των ημερήσιων κρουαζιερόπλοιων με μικρασιατική καταγωγή, που ξενιτεύτηκε στην μακρινή Αργεντινή κι από καπνέμπορας κατάφερε να αγοράσει ολόκληρο «στόλο», ν' αποκτήσει δική του αεροπορική εταιρεία και δικό του νησί, να γίνει τ΄όνομά του συνώνυμο του μύθου της οικονομικής ελίτ, να βρεθεί δίπλα στους Κένεντι, έμελλε να δει την «αυτοκρατορία» του να καταρρέει.

Πενήντα και πλέον χρόνια χρειάστηκε για να χτιστεί η σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού του «Παπουτσωμένου γάτου» και μόλις λιγότερο από τα μισά για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Χάθηκε η οικογένεια, ο πλούτος και η δόξα εν μία νυκτί !

Τελευταία μέρα της ιδιοκτησίας των Ωνάση στο νησί του Σκορπιού χθες και μπήκαν οι «παλιατζήδες» και μάζεψαν τα σκουριασμένα και παλιά μηχανήματα (ό,τι είχε απομείνει) σύμβολα μιας άλλης εποχής ευμάρειας και χλιδής του νησιού, τότε που σε ημερήσια βάση ανέβαιναν στον Σκορπιό για δουλειά περί τα διακόσια άτομα.

Ο Σκορπιός μπαίνει πλέον στη νέα του εποχή. Ανήκει στην κόρη του Ρώσου Μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, που ήδη σχεδιάζει τις καλοκαιρινές της διακοπές, αλλά και πως θα μετατρέψει το νησί για να κάνει επίδειξη δύναμης και πλούτου.

Δείτε το βίντεο του meganisinews.gr: