ΕΛΛΑΔΑ

Άφαντος ο Αλβανός - Πώς εντοπίστηκαν τα ίχνη της 13χρονης

Άφαντος ο Αλβανός - Πώς εντοπίστηκαν τα ίχνη της 13χρονης

Αίσιο τέλος τέλος στην περιπέτεια της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά η οποία χάθηκε από το σπίτι της στα Σπάτα, την περασμένη Κυριακή.

Το 13χρονο κορίτσι εντοπίστηκε στην περιοχή Λουτρά του Παγγαίου Καβάλας και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού στο νοσοκομείο της Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη δασική περιοχή όπου κρύβεται ο 23χρονος Μarjon Ajazi, αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο έφυγε το κορίτσι, προκειμένου να συλληφθεί. Ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για απαγωγή ανηλίκου.

Η αστυνομία αναζητώντας τα ίχνη του δράστη ζήτησε τη συνδρομή του πρώην εργοδότη του νεαρού για να τον πείσει να απελευθερώσει το 13χρονο κορίτσι.

Ο 23χρονος επισκέφθηκε τον πρώην εργοδότη του για να ζητήσει φαγητό για αυτόν και τη Χριστίνα Κρασσά. Ο πρώην εργοδότης και ο γιος του έπεισαν τον νεαρό να υποδείξει το σημείο που βρισκόταν το κορίτσι.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής οι διωκτικές αρχές εντόπισαν τη Χριστίνα Κρασσά να κρύβεται μέσα στα δέντρα στο σημείο που τους υπέδειξε ο δράστης, ενώ ο νεαρός διέφυγε τη σύλληψη καταφεύγοντας στο δάσος.

Είχε απελαθεί και γύρισε ξανά

Αρχικά το στίγμα της Χριστίνας εντοπίστηκε μέσω του κινητού της τηλεφώνου, το οποίο άνοιξε όταν έφτασε στην Καβάλα για να τηλεφωνήσει σε φίλη της στα Σπάτα.

Όπως έγινε γνωστό το ζευγάρι κυκλοφορούσε με ένα λευκό αγροτικό αυτοκίνητο στην περιοχή της Ελευθερούπολης, όπου τα προηγούμενα χρόνια ο νεαρός εργαζόταν ως βοσκός.

Ο 23χρονος Αλβανός είχε απελαθεί πριν 2 χρόνια από την Ελλάδα για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη ζει στο σπίτι της γιαγιάς της, ενώ μεγαλώνει χωρίς πατέρα και η μητέρα της είναι τοξικομανής και φέρεται να είναι τρόφιμος ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας, η ανήλικη γνώρισε τον 23χρονο Αλβανό μέσω Facebook και διατηρούσε συχνή επαφή μαζί του με αποτέλεσμα να ταξιδέψει μόνη της με λεωφορείο από την Αθήνα στην Καβάλα, προκειμένου να τον συναντήσει.