ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι λόγω απεργίας

Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι λόγω απεργίας

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα την δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία μετά την άκαρπη συνάντησή της Δευτέρας με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν σήμερα νέο ραντεβού για τις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.

Πρόσθεσε πως η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σε 24ωρη απεργία για δεύτερη συνεχόμενη μέρα θα προχωρήσουν σήμερα και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης: Με 24ωρη απεργία απαντούν οι δημοτικοί αστυνομικοί