ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στάση εργασίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ

Νέα στάση εργασίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση εργαζομένων και πορεία προς τη Βουλή-Συνεδριάζει εκτάκτως και η ΚΕΔΕ

Με στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Επίσης διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

«Αντισυνταγματικό» το πολυνομοσχέδιο, λένε ΚΕΔΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και η ΠΟΕ -ΟΤΑ στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τις απολύσεις στους Δήμους και την Δημοτική Αστυνομία, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτιμούν ότι το πολυνομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές και καταργούν την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτροπεία των Δήμων. Ζήτησε μάλιστα την απόσυρση των επίμαχων άρθρων – σημειώνεται ότι την απόσυρση του άρθρου 90 για την επιτροπεία ζήτησε και ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Όπως τόνισε, τα χαρακτηριστικά του πολυνομοσχεδίου είναι «αντισυνταγματικότητα και γραφειοκρατική πολιτική», αλλά και επιστροφή στο «συγκεντρωτικό κράτος». Πρόκειται για «ανεφάρμοστες διατάξεις, που συντάχθηκαν από κάποιους που έχουν άγνοια πως λειτουργούν οι Δήμοι», είπε χαρακτηριστικά.