ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένταση στα Τοπόλια για το κλείσιμο του δρόμου

Κρήτη: Ένταση στα Τοπόλια για το κλείσιμο του δρόμου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στον δρόμο των Τοπολίων, το κλείσιμο του οποίου αποφασίστηκε απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων μετά από εισήγηση της Αντιπεριφέρειας λόγω επικινδυνότητας, μετά το ατύχημα με την πτώση βράχου σε αυτοκίνητο και με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό μιας 34χρονης γυναίκας.

Περίπου 25 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το πλέγμα για το κλείσιμο του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση.
Στο σημείο υπήρχε και μια διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων.

Κάποια στιγμή, τρία - τέσσερα άτομα από τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν την πρόχειρη - φτιαγμένη από σιδερένιο πλέγμα - πόρτα που είχε τοποθετηθεί και την πέταξαν σε παρακείμενο γκρεμό.

Στην συνέχεια και χωρίς να πραγματοποιηθεί επέμβαση της αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν, και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, ενώ τοποθετήθηκε και πάλι η πόρτα.

Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εκείνων που ξήλωσαν το πλέγμα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές και απείθεια.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις αρμοδίων στο Flashnews.gr, "όσοι αντιδρούν πρέπει να κατανοήσουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο του επικίνδυνου δρόμου είναι δεδομένη και ο δρόμος θα τεθεί και πάλι σε κυκλοφορία μόνο όταν ολοκληρωθούν τα έργα αντιστήριξης των πρανών".

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για το κλείσιμο του δρόμου ισχύει μέχρι τα τέλη του επόμενου Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται και η ολοκλήρωση των έργων.