ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγγειλε για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι -όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της- δυο μήνες μετά την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικών φυλάκων δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή τους.

Ενόψει και της διαθεσιμότητας 3.500 δημοτικών αστυνόμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΤΑ) αναφέρει:

«Η κυβέρνηση με τον τρόπο της στασιμότητας και της απραξίας ροκανίζει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, με το πέρας του οποίου οι συνάδελφοι αντικρίζουν την έξοδο με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους. Με δεδομένο πως καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των σχολικών φυλάκων και τη μετακίνησή τους στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας δεν έχει γίνει και δεδομένου ότι δεν έγινε επίσης αποδεκτή η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ασφαλιστική αναγνώριση της πενταετούς εργασιακής εμπειρίας, σε συνδυασμό με τις διαρροές περί αποκατάστασης των δημοτικών αστυνομικών, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των συναδέλφων από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια, γίνεται εμφανές πως μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις και η μείωση του μισθολογικού κόστους».