ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, δικαστικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις φωνές του και φωνάζουν ένα μεγάλο «όχι» στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Βουλιάζει από διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, για το μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έδωσαν ραντεβού στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοίησε το ΠΑΜΕ στις 10.00 στην Ομόνοια.

Ένα πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Νίκος Πλουμπίδης» Κερατσινίου Περάματος, προς τιμήν του 34χρονου Παύλου Φύσσα, βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας που μόλις ξεκίνησε, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς τη Βουλή.

poreia5

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην απεργία παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

poreia

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και οι δάσκαλοι, ενώ συνεχίζονται οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν από χθες τριήμερη απεργία και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απεργούν σήμερα και αύριο.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ - Προαστιακό

Προβλήματα στις μετακινήσεις με το τρένο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα έχει το επιβατικό κοινό, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα του ΟΣΕ, ενώ δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία με τους συρμούς του μετρό από Δ. Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:

Απεργιακό «τσουνάμι» σε όλη τη χώρα

Απεργία και για τους δικαστικούς Τετάρτη και Πέμπτη

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων την Τετάρτη και οι δάσκαλοι

Σε απεργιακό «κλοιό» η χώρα για δεύτερη μέρα

Ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών ζητά η τρόικα

Απεργιακό κύμα κατά της διαθεσιμότητας