ΕΛΛΑΔΑ

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Τη χαριστική βολή φαίνεται πως δίνει στη Χρυσή Αυγή η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα.

Από τη δικογραφία, που στρέφεται κατά τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν 50 άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια, αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένας 34χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται να συντόνιζε την επίθεση και να κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που ξυλοκοπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ.

Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο, το καλοκαίρι του 2012.

Επιπλέον, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας -και προφυλακισμένο πλέον- Γιώργο Πατέλη.

Εμπλοκή στην υπόθεση έχει και ο επίσης προφυλακισθείς βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, που έκαναν έρευνα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος τη νύχτα της επίθεσης.

Ο 34χρονος που παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και θεωρείται ο πυρηνάρχης της οργάνωσης στο Πέραμα δεν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες τυχαίο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε πάρει τη θέση του Γ. Πατέλη στο Πέραμα και φαίνεται ως ο οργανωτής της επίθεσης κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέταμα ο 34χρονος φέρεται να επικοινώνησε με τον Γ. Πατέλη, ενώ ύστερα από την επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε και ο βουλευτής της περιοχής Ι. Λαγός ο οποίος αντέδρασε και επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών που που ήθελαν να κάνουν έρευνα στα γραφεία.

Τα στοιχεία της ασφάλειας «δένουν» σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα άτομα. Τα μέλη μάλιστα του ΚΚΕ έχουν κατονομάσει τον 34χρονο ως τον συντονιστή της επιχείρησης εναντίον τους.

Τα μέλη του ΚΚΕ πάντως επιμένουν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν στόχο να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο καθώς περιγράφουν επίθεση με κοντάρια τα οποία είχαν καρφιά και χτυπούσαν στο κεφάλι και στο στήθος κοντά στην καρδιά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Παραδόθηκε καταζητούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Καταθέτουν οι 4 που αναγνωρίστηκαν για την επίθεση μελών του ΚΚΕ

«Οι Χρυσαυγίτες έκαναν προπόνηση σε σώματα μεταναστών»

Ο κρυφός στρατός της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ (pics)