ΕΛΛΑΔΑ

«Οι Χρυσαυγίτες έκαναν προπόνηση σε σώματα μεταναστών»

«Οι Χρυσαυγίτες έκαναν προπόνηση σε σώματα μεταναστών»

«Έκαναν προπόνηση σε σώματα μεταναστών για να φτάσουν τελικά σε Έλληνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μετά την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη ο οποίος διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Πουλικογιάννης, θύμα και ο ίδιος της επίθεσης στο Πέραμα χαρακτήρισε στην κατάθεσή του τη Χρυσή Αυγή, «εγκληματική και ναζιστική οργάνωση» υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, είχαν προαναγγείλει το «χτύπημα» στη συγκεκριμένη περιοχή με βίντεο στο διαδίκτυο. Μάλιστα, όπως είπε τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ ένας από αυτούς εμφανίζεται να συμμετέχει και στην επίθεση κατά αλλοδαπών, αιγυπτιακής υπηκοότητας, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, γεγονός που στοιχειοθετηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο οποίος καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για τη γιγάντωση του νεοναζιστικού μορφώματος, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη διείσδυση τέτοιων φαινομένων στην ΕΛ.ΑΣ. Το πρωί στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης, ενώ αυτή την ώρα καταθέτουν εκπρόσωποι της πακιστανικής και αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής.