ΕΛΛΑΔΑ

Daily Mail: «Παιδί μας η μικρή Μαρία - Έχουμε γονίδιο αλμπίνου»

Daily Mail: «Παιδί μας η μικρή Μαρία - Έχουμε γονίδιο αλμπίνου»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail και δηλώσεις των φερόμενων ως βιολογικών γονέων της Μαρίας, υπάρχει γονίδιο αλμπίνου στην «οικογένειά της», τη βουλγάρα Ρομά Σάσα Ρούσεβα και το σύζυγό της Ατάνα Ρούσεφ, οι οποίοι έχουν συλληφθεί από την ΕΛΑΣ.


Όπως αναφέρεται το ζευγάρι δήλωσε τη γέννηση ενός παιδιού πέντε χρόνια πριν σε νοσοκομείο που απέχει μία ώρα από τον καταυλισμό, όπου βρέθηκε στις 16 Οκτωβρίου το κοριτσάκι.

Φωτογραφίες από το βουλγαρικό χωριό δείχνει τη φερόμενη ως βιολογική οικογένεια της Μαρίας να διαμένει σε παρόμοιο καταυλισμό και να έχει κι άλλα παιδιά, που φέρουν όμοια χαρακτηριστικά με της Μαρίας, όπως γαλάζια μάτια και ξανθά μαλλιά.

Δύο από αυτά πιστεύεται ότι είναι αλμπίνο. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο Ατανάς Ρούσεφ, έχει ένα γονίδιο αλμπίνου στην οικογένεια του, το οποίο μπορεί να ευθύνεται για τα ξανθά μαλλιά της Μαρίας και την λευκή της επιδερμίδα, αλλά και 5 άλλων παιδιών της οικογένειας που είναι επίσης ξανθά και της μοιάζουν αρκετά».

Η βρετανική εφημερίδα είδε αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης, το οποίο έλεγε ότι η Ρούσεβα γέννησε ένα κοριτσάκι στις 31 Ιανουαρίου 2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το έγγραφο αυτό δεν δίνει όνομα παιδιού- το οποίο δεν έχει βαπτιστεί ακόμη- αλλά η ημερομηνία γέννησης ταιριάζει με αυτή που έδωσαν οι προφυλακισμένοι Σαλής και Δημοπούλου, το ζευγάρι που είχε στον καταυλισμό τη μικρή «Μαρία».

Στα αποτελέσματα των εξετάσεων του δείγματος DNA της Σάσκα Ρούσεβα και της σύγκρισης με αυτό της ανήλικης Μαρίας, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των ελληνικών και βουλγαρικών αρχών, στην προσπάθεια εντοπισμού των βιολογικών γονιών της ανήλικης που βρέθηκε προ ημερών σε καταυλισμό Ρομά, στα Φάρσαλα.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Αθανάς, οι οποίοι ζουν επί αρκετά χρόνια σε γειτονιά των Ρομά, στο Νικολάεβο και εξετάζεται αν όντως είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, εξακολουθούν να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στην ειδησιογραφία των ημερών, όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και διεθνώς.

Πάντως, εκ μέρους της, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της υποτιθέμενης μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία η κα Σάσκα Ρούσεβα κατηγορείται, βάσει του άρθρου 182Β του Ποινικού Κώδικα της Βουλγαρίας, ότι έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους, που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.

Ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστο το αν όντως οι φερόμενοι ως γονείς της Μαρίας την πούλησαν στους Ρόμα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Η είδηση ότι βρέθηκαν οι γονείς της Μαρίας έκανε το γύρο του κόσμου

ΔΕΙΤΕ: Όλα τα έγγραφα της γέννησης της μικρής Μαρίας (pics)

Βρέθηκαν στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής «Μαρίας»;

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ: Σε βουλγαρική γιάφκα οι γονείς της Μαρίας

Έρευνες της ΕΛΑΣ και στη Βουλγαρία για την μικρή Μαρία

Πόσα επιδόματα έπαιρναν οι Ρομά που είχαν τη Μαρία

Αναζητούν πρόσωπο - «κλειδί» στην υπόθεση της μικρής Μαρίας

Τη συνδρομή της Ιντερπόλ ζήτησαν οι αρχές για την υπόθεση της Μαρίας

Το ζευγάρι Ρομά της «μικρής Μαρίας της Ιρλανδίας» είναι οι γονείς της