ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας Κλεοπάτρα

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας Κλεοπάτρα

Η θεομηνία που προκάλεσε ο κυκλώνας Κλεοπάτρα στην Σαρδηνία έφτασε και στην χώρα μας και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίοθυελλωδών ανέμων.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί στην Αττική.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας από την πρωινή καταιγίδα, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά, να κλείσει η οδός Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων.

Μετά τις 9 το πρωί, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στη Λεωφόρο Συγγρού, που παρέμενε κλειστή, για τους ίδιους λόγους, στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τη βροχόπτωση η κίνηση είναι αυξημένη σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Κηφισίας, η Κατεχάκη, η Μεσογείων και η Παραλιακή.

2013-11-20-144-1

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στον Κηφισό, στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στην Παραλιακή αλλά και το λιμάνι του Πειραιά.

Το επικίνδυνο φαινόμενο έφτασε εξασθενημένο και θα «χτυπήσει» την Αδριατική και τη δυτική Ελλάδα, με ισχυρούς νοτιάδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά.

Ακόμα δεν αποκλείεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

2013-11-20-143

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

Σκηνές αποκάλυψης στη Σαρδηνία

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Μέσα σε 24 ώρες, ποτάμια φούσκωσαν, φράγματα έσπασαν, γέφυρες κατέρρευσαν, αυτοκίνητα βούλιαξαν στα νερά που έφτασαν στα 3 μέτρα ύψος.

Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται πυρετωδώς για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους. 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν οι γέφυρες όπου βρίσκονταν τα αυτοκίνητά τους.

Μια 4μελης οικογένεια από τη Βραζιλία πνίγηκε στο υπόγειο διαμέρισμά της.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών, που μέχρι στιγμής υπολογίζεται σε τουλάχιστον 18 άτομα, θα αυξηθεί....

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέτα κήρυξε τη Σαρδηνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μιλώντας για εθνικό δράμα.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ

Έντονες βροχές στην Αττική - Κυκλοφοριακά προβλήματα

Μετά τη Σαρδηνία ο Κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έρχεται στην Δ. Ελλάδα (vid)