ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και χημικά στα Προπύλαια

Ένταση και χημικά στα Προπύλαια

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια της πορείας για την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και νεράντζια στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρήσουν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν περίπου 150 διαδηλωτές και αφού τους έκαναν σωματικό έλεγχο τους άφησαν ελεύθερους. Ύστερα από παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της ΟΛΜΕ, οι αστυνομικοί άφησαν τους διαδηλωτές να φεύγουν λίγοι- λίγοι από το σημείο. Οι αστυνομικοί κράτησαν για αρκετή ώρα το σημείο αποκλεισμένο.

edasi-araxni

Νωρίτερα, ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβα μολότοφ κατά του 2ου Αστυνομικού Τμήματος Αιγάλεω, ενώ αργότερα, στην οδό Κοραή, ομάδα αγνώστων κινήθηκε προς άνδρες της Τροχαίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων, με τους αστυνομικούς να τρέπονται σε φυγή.

Μαθητές και φοιτητές είχαν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του στα Εξάρχεια, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

aleksis

Στα Προπύλαια η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί με την αστυνομία να έχει λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα από τις 10:00 το πρωί έχει δοθεί εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο». Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νέα συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη και στις 18.00 το απόγευμα ξανά στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκαν ή έχουν προγραμματιστεί για αργότερα στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στη Πάτρα, στην Καρδίτσα, και στο Αγρίνο.

Διαβάστε επίσης:

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

Τραυματίας αστυνομικός από επίθεση κουκουλοφόρων

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (pics+vids)

Κλειστοί μέχρι νεοτέρας τρεις σταθμοί του Μετρό

Βίντεο: Tα ντοκουμέντα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου