ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Κατσέλη: "Τα άκουσε" και σήμερα από τους ανέργους

Λ. Κατσέλη: "Τα άκουσε" και σήμερα από τους ανέργους
"Τα άκουσε" και σήμερα από τους ανέργους της Θεσσαλονίκης η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη...

"Τα άκουσε" και σήμερα από τους ανέργους της Θεσσαλονίκης η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη επισκέφθηκε το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και έγινε δέκτης έντονων παραπόνων για την αύξηση της ανεργίας.

Η κ. Κατσέλη συνομίλησε και με μια μητέρα, η οποία της εξέφρασε την αγανάκτηση της γιατί το παιδί της «δεν βρίσκει δουλειά πουθενά» και αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με την νεανική ανεργία, τονίζοντας ότι «σε δύο μήνες από τώρα» θα δοθούν μέσω των νέων προγραμμάτων επιδότησης εργασίας, νέες ευκαιρίες δουλειάς.

Η κ. Κατσέλη, ενημερώθηκε από την διευθύντρια των ΚΠΑ, Κυριακή Τεκτονίδου, για τις δραστηριότητες τους και για τα τρέχοντα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Αναγνώρισε ότι ο ΟΑΕΔ, σε σχέση με το έργο που πρέπει να υλοποιήσει, είναι υποστελεχωμένος, ενώ η διευθύντρια των ΚΠΑ ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης κενών θέσεων με μετατάξεις.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι «ο ΟΑΕΔ επιτελεί ένα μεγάλο έργο», υπογραμμίζοντας ότι «με το υπάρχον πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας έχουν κρατήσει τις θέσεις τους 15.128 άτομα», ενώ «με το εργασιακό διετές, τετραετές και με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, υποστηρίζονται περίπου 20.000 άτομα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για ηλικίες 16-24 ετών, από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ζήτησε, επίσης, να υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια στα ΚΠΑ για να μπορεί να ενημερώνεται το κοινό για τις δράσεις.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της υπουργού στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τη διοίκηση και με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς έξω από το κτίριο πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ και επιχειρησιακά σωματεία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης σε γραπτή του δήλωση απέδωσε την ματαίωση της επίσκεψης της υπουργού «στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας» προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ότι μ΄ αυτό τον τρόπο διασπούν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και χαμηλώνουν τη δυναμική του».

Αναφορικά, πάντως, με δημοσιεύματα που ήθελαν την κυρία Κατσέλη να έχει "στήσει" εργαζόμενους σε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί τους, σε εποικοινωνία του newsbomb.gr με συνεργάτη της, ο τελευταίος μας ενημέρωσε ότι ουδεμία συνάντηση πλην αυτής με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου είχε προγραμματιστεί.