ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες προσφυγές στα δικαστήρια για τη φορολογία ακινήτων

Χιλιάδες προσφυγές στα δικαστήρια για τη φορολογία ακινήτων

Τις ώρες που η κυβέρνηση καταθέτει το νομοσχέδιο για τη νέα φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ξεκινάει πανελλαδική εκστρατεία, για να φθάσουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι καταγγελίες χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, που η εφορία τους αρπάζει τα σπίτια για χρέη ακόμα και λίγων ευρώ, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο 200.000 ελληνικές οικογένειες.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το δραματικό αυτό γεγονός υπολογίζεται ότι θα προκαλέσει η εφαρμογή της νέας φορολόγησης όσων κατέχουν σπίτια, οικόπεδα και λοιπά.

Η θέση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων στο θέμα της νέας φορολογίας ακινήτων, όπως διατυπώνεται στο newsbomb.gr είναι η εξής:

«Υιοθετείται η πιο οδυνηρή, η πιο αιματηρή λύση στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας σε ετήσια βάση. Αντί να πάμε σε ένα μοναδικό, ενιαίο φόρο ακινήτων, στην ουσία πάμε σε δύο. Αυτή η διπλή φορολόγηση επιλεκτικά της αστικής ακίνητης περιουσίας με δημευτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις είναι πρόδηλα αντισυνταγματική. Το Σύνταγμα λέει ότι όλοι φορολογούνται ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Σε δηλώσεις του προς το newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, κ. Στράτος Παραδιάς, τονίζει τα εξής: «η Ομοσπονδία μας η ίδια δεν μπορεί να καταθέτει προσφυγές στα δικαστήρια. Προσφυγές στα δικαστήρια θα καταθέσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις: τεράστια φορολογικά βάρη και μηδαμινά έσοδα. Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών θα τους βοηθήσει σε αυτό, να προσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ιδιοκτησία προστατεύεται από τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και η χώρα μας και δεν μπορεί να φαλκιδεύεται το ιδιοκτησιακό δικαίωμα με εξοντωτική φορολόγηση σαν αυτή που προγραμματίζεται με αυτό το νέο φόρο».

Ήδη χιλιάδες ιδιοκτητών ακινήτων ζητούν τη βοήθεια της Ομοσπονδίας τους, ώστε με τη δική της νομική κάλυψη να προχωρήσουν σε ομαδικές προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της νέας φορολογίας ακινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Κι άλλη πρωτιά: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη φορολόγηση ακινήτων