ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη, το πρωί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη λειτουργία του πανεπιστημίου, την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία τους, παρά την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ομοσπονδία του κλάδο, και ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε τμήματα του ΕΚΠΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Πολλά τμήματα του ΕΚΠΑ παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ ομάδα φοιτητών και διοικητικών εμπόδισε τη Δευτέρα την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του τμήματος Θ.Φορτσάκης. Η σχολή παραμένει κλειστή και σήμερα.

Ωστόσο, στο τμήμα Ιατρικής ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ μαθήματα έγιναν τη Δευτέρα σε εργαστηριακούς χώρους της Φαρμακευτικής Σχολής και στη Γυμναστική Ακαδημία.

Υπό κατάληψη παραμένουν και τρία τμήματα του Πολυτεχνείου. Στο ΕΜΠ οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, την ανάκληση της απόφασης παραπομπής του πρύτανη του Ιδρύματος στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

«Η ενέργεια της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη -που μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο- καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συνεπώς και από την ΠΟΣΔΕΠ, αφού χρησιμοποιείται προσωπικά από τον Υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του» αναφέρεται στην απόφαση.