ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέο αιματηρό κύκλο τρομοκρατίας

Φόβοι για νέο αιματηρό κύκλο τρομοκρατίας

Ξηρός και Μαζιώτης είναι ελεύθεροι και η ΕΛΑΣ φοβάται σύμπραξη των δύο ανδρών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος καταδικάστηκε για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Την Δευτέρα λίγο πριν επιστρέψει στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά από άδεια 9 ημερών για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν εμφανίστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης της Χαλκιδικής. Τις προηγούμενες ημέρες έδινε κανονικά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας όπου διαμένουν τα αδέρφια του αλλά το πρωί της Δευτέρας έκλεισε το κινητό του και τα ίχνη του χάθηκαν.

Ήδη στην Αντιτρομοκρατική εξετάζουν το σενάριο ο Ξηρός να έχει βρει κρησφύγετο σε φιλικό πρόσωπο ενώ αστυνομικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σχεδίαζε καιρό την απόδραση.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για νέο αιματηρό κύκλο τρομοκρατίας που ανοίγει με την εξαφάνιση του «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αστυνομικές αρχές παρουσιάζει ένα πάρτι στις φυλακές Κορυδαλλού λίγο πριν την έξοδο του Χριστόδουλου Ξηρού. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να γλέντησε την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

XIROS

Τώρα πλέον η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σε ποιο βαθμό η συγκεκριμένη «συνάθροιση» στον Κορυδαλλό είχε σχέση με την απόδραση του καταδικασμένου για την «17Ν». Στον απόηχο της απόδρασης Ξηρού συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Κώστας Σακκάς που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και αφέθηκε ελεύθερος μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής που του επιβλήθηκαν.

Τις διάφορες πληροφορίες ότι ο Ξηρός διατηρούσε καλές σχέσεις και αντάλλασε απόψεις με την Α’ πτέρυγα του Κορυδαλλού ακολούθησε κείμενο των φυλακισμένων Πυρήνων οι οποίοι σε κείμενο που αποδίδεται στα μέλη της οργάνωσης και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα interarma.info φέρονται να αναφέρουν, «ο αντάρτης πόλης ο Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας». Όπως γράφουν «Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά. Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα».

Παράλληλα, στην ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης και ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ελεύθεροι δεν αποτελεί καλό σενάριο καθώς εκφράζονται φόβοι για πιθανότητα σύμπραξης των δύο ανδρών, όλα αυτά όταν στην νέα τρομοκρατία έχουν προσχωρήσει και ποινικοί ενώ τα χτυπήματα έχουν ενταθεί.

Τι φοβούνται οι αρχές

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν ότι η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού μπορεί να σχετίζεται με την απόπειρα συγκρότησης μίας νέας οργάνωσης που θα λειτουργήσει στα χνάρια της «17 Νοέμβρη», με χτυπήματα σε πολιτικούς και διπλωματικούς στόχους.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί τώρα να συνδέσει όλα τα κομμάτια του παζλ για το αντάρτικο πόλης και προβληματίζεται με το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε τη παρασκευή βομβών και την εκτόξευση ρουκετών της οργάνωσης.

«Σκληρή» σύσταση του State Department στην Ελληνική Κυβέρνηση

«Σκληρή» ανακοίνωση εξέδωσε το U.S. Department of State, σχετικά με τη χθεσινή μη παρουσία του τρομοκράτη - μέλους της «17 Ν», Χριστόδουλου Ξηρού.

Κατά την ανακοίνωση «καλείται... η Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Κ. Σακκάς

Ο Ξηρός είχε επαφές με τους Πυρήνες της Φωτιάς μέσα από τη φυλακή

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Χαιρετίζουν την... εξαφάνιση του Ξηρού

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο και νέου χτυπήματος

Πυροβολισμοί στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι

«Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης κατά του Γερμανού Πρέσβη