ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δ. Κοντομηνά

Σήμερα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δ. Κοντομηνά

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται σήμερα να αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε χθες μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως.


Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης έκρινε ότι ο κ. Κοντομηνάς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αντίθετα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία πρότεινε να προφυλακιστεί.

Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία, στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, στο οποίο αντέκρουσε τις σε βάρος του κατηγορίες.

8bbdf627614757f886064d69a5b95d88 XL

Ελεύθερος με όρους ο Χαρ. Γιαγκούδης
Για την υπόθεση απολογήθηκε επίσης χθες το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος πρώην υπάλληλος ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Γιαγκούδης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.

Όπως υποστηρίζει ακόμη, τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ήταν ενήμερα ως το 2012.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Τ.T.: Άφαντοι παραμένουν Γριβέας-Βάτσικα (video)

Ενέχυρο περιουσιακά του στοιχεία διατίθεται να βάλει ο Δ. Κοντομηνάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τρίτος κατηγορούμενος για το ΤΤ

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον Δ. Κοντομηνά