ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας...

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με την συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών οι οποίοι αντιδρούν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Οι μαθητές προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό από τη πορεία του ΠΑΜΕ που προηγήθηκε. Οι διαδηλωτές του Πανεργατικού Μετώπου με ορμητήριο την πλατεία Ομονοίας, κατευθύνθηκαν μέσω Σταδίου στο Κοινοβούλιο.

Η πορεία του ΠΑΜΕ είχε παλμό και ένταση με εκατοντάδες νεαρούς να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Με σημείο συγκέντρωσης και ορμητήριο τα Προπύλαια, πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ο κύριος όγκος του οποίου κατευθύνθηκε μέσω της Σταδίου στο Σύνταγμα. Νωρίτερα, διασχίζοντας την Ομόνοια, βρέθηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά αποδίδοντας αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συμβασιούχους-καταληψίες.

Οι γιατροί του ΙΚΑ αξιώνουν ανανέωση των συμβάσεών τους και οι νοσοκομειακοί ζητούν να μη γίνουν περικοπές και συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Παράλληλα αξιώνουν δωρεάν περίθαλψη για όλους.

Την αντίδρασή της για τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις περικοπές στην παιδεία δηλώνει η εκπαιδευτική κοινότητα που ενώνει τη φωνή της με φοιτητές και μαθητές.


Διαβάστε επίσης...

Ανακοινώσεις για το Νέο Σχολείο εν μέσω συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών