ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Οι ομπρέλες βγαίνουν και πάλι από τις ντουλάπες! Τι κι αν ο Απρίλιος...

Οι ομπρέλες βγαίνουν και πάλι από τις ντουλάπες! Τι κι αν ο Απρίλιος είναι προ των πυλών, ο καιρός μοιάζει να ταλαντεύεται μεταξύ χειμώνα και άνοιξης με τον ήλιο και τη βροχή να εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Έτσι λοιπόν για σήμερα φορέστε αδιάβροχα και γαλότσες γιατί οι βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά της τελευταίας ημέρας του Μαρτίου. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους έντονα.

Όσο για αύριο, πρωταπριλιά, η αλήθεια είναι ότι οι βροχές και η πτώση θερμοκρασία θα κυριαρχήσουν. Και αυτό δεν είναι ψέμα...

Αναλυτικά η πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 από το απόγευμα 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.