ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση α λα Μπιν Λάντεν ετοιμάζουν στην Ελλάδα Αμερικανοί κομάντος

Επέμβαση α λα Μπιν Λάντεν ετοιμάζουν στην Ελλάδα Αμερικανοί κομάντος

Με το όπλο παρά πόδα οι USA Seals είναι έτοιμοι να εντοπίσουν τον Ξηρό και να τον εξοντώσουν αν χρειαστεί – «Αν δεν μπορείτε εσείς, θα τον βρούμε εμείς» διαμηνύουν οι ΗΠΑ.

Το Μάιο του 2011 το κέντρο επιχειρήσεων της CIA σε συνεργασία με την επίλεκτη ειδική ομάδα των αμερικανών κομάντος USA Seals μπήκαν στην κατοικία όπου κρυβόταν ο Οσάμα Μπίν Λάντεν στο Πακιστάν και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Η επιχείρηση έγινε γνωστή αργότερα με την κωδική ονομασία: «Τζερόνιμο».

navy-seals-desert-training

Τρία χρόνια μετά οι αμερικανοί απειλούν με νέα επιχείρηση «Τζερόνιμο». Αυτή τη φορά είναι διατεθειμένοι να φέρουν τις «Φώκιες» (USA Seals) στον Ελλαδικό χώρο, προκειμένου να τελειώνουν με το... απόστημα που ακούει στο όνομα 17Ν. Η εντολή που έδωσαν οι αμερικανοί στον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ήταν σαφής: «Βρείτε τον Ξηρό αλλιώς θα τον βρούμε εμείς». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πιέσεις οπου δέχθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Τζον Κέρι πάνω σε αυτό το θέμα ήταν ασφυκτικές.

navy-seals-scar-h-hr

Το κακό είναι ότι συνήθως οι αμερικανοί δεν μένουν μόνο στα λόγια. Άλλωστε η εμπλοκή τους μαζί με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στην εξάρθρωση της 17Ν ήταν καθοριστικής σημασίας, ασχέτως αν κάποιοι διέψευδαν την συμμετοχή τους εκείνη την περίοδο.

Το βέβαιο είναι πως οι ΗΠΑ θεωρούν βαρύνουσας σημασίας υπόθεση τον εντοπισμό του Ξηρού και έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία τους με ειδικά εκπαιδευμένους άντρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα ζητούν από τις ελληνικές υπηρεσίες άμεση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών ενώ η αίσθηση που υπάρχει είναι πως είναι πανέτοιμοι να εφαρμόσουν μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση α λα Μπιν Λάντεν προκειμένου να εντοπίσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η εμμονή των Αμερικανών με την 17Ν είναι γνωστή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους ο Ξηρός αποτελούσε μέλος του εκτελεστικού βραχίονα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με έντονα αντιαμερικανικά αισθήματα η οποία δολοφόνησε διπλωμάτες και στρατιωτικούς των ΗΠΑ.
Ο φόβος της επιχειρησιακής εμπλοκής τους σε ελληνικό έδαφος είναι πολύ μεγάλος και τούτο διότι δεν συνηθίζουν να δίνουν λογαριασμό σε εθνικές κυβερνήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν απήγαγαν πρόσωπα από ξένα κράτη και δεν δίστασαν να τους εκτελέσουν όταν το έκριναν σκόπιμο.

Και στην περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού οι αμερικανοί φαίνεται να έχουν δώσει μια πίστωση χρόνου στις ελληνικές αρχές προκειμένου να εντοπιστεί ο τρομοκράτης. Στην αντίθετη περίπτωση φέρονται διατεθειμένοι να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να σαρώσουν την ελληνική επικράτεια με ειδικά εκπαιδευμένες ολιγομελείς ομάδες κομάντος που είναι εφοδιασμένοι με υψηλής τεχνολογίας δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίσουν και να εξοντώσουν τον Ξηρό.

xhros

Άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν έπραξαν το ίδιο με την περίπτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2011 στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν. Και τότε οι αμερικανοί κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα χωρίς να ενημερώσουν καμία συμμαχική χώρα, ούτε βεβαίως το Πακιστάν το οποίο τους πρόσφερε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

Την εξόντωση του Μπιν Λάντεν ανέλαβαν οι θρυλικοί USA SEALS γεγονός που είχε διαταράξει τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Πακιστάν. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος πλανάται μετέωρο πάνω από τον Αττικό ουρανό, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για μια νέα επιχείρηση τύπου «Τζερόνιμο».

Διαβάστε ακόμα:

Μήνυμα-απειλή από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Σαρωτικές έρευνες για να βρεθεί η ομάδα του Ξηρού