ΕΛΛΑΔΑ

Κάντας: Αφού πήρα εγώ μίζες πήραν και οι πιο πάνω

Κάντας: Αφού πήρα εγώ μίζες πήραν και οι πιο πάνω

Στον Κορυδαλλό επιστρέφει ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας μετά την συμπληρωματική απολογία του για ακόμη μια μίζα ύψους 950.000 ευρώ.

Ο ήδη προφυλακισμένος υποστήριξε ότι τα χρήματα που έλαβε δεν ήταν 950.000 ευρώ αλλά 750.000.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη τελικά ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν, για την υπόθεση αυτή, να επιβάλλουν στον κατηγορούμενο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις κυρίως για το αν δωροδοκήθηκαν οι πάνω από αυτόν. Ωστόσο ο Κάντας φέρεται να δίνει την ίδια απάντηση που είχε δώσει και την πρώτη φορά «δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λέει ότι αφού πήρα εγώ πήραν και οι πιο πάνω...».

«Η απόφαση των ανακριτών να τον αφήσουν ελεύθερο για αυτή την υπόθεση είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι οποίος συνεργάζεται αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από δικαιοσύνη» δήλωσαν οι συνήγοροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Ήλιας Μπισιας

mizes4444

Εν τω μεταξύ με επιπλέον 210.000 ευρώ ενισχύεται ο δημόσιος κορβανάς αφού ακόμη ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, πρώην στρατιωτικός επέστρεψε τη μίζα που είχε λάβει από τον 83χρονο Π. Ευσταθίου πρώην εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας ATLAS.

Ο πρώην στρατιωτικός, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο καθώς επέστρεψε τα χρήματα, υποστήριξε ότι τα 210.000 ευρώ του τα έδωσε ο Ευσταθίου χωρίς να τα ζητήσει ο ίδιος, επειδή γνώριζε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Επίσης άλλοι δυο πρώην στρατιωτικοί -μέλη αρμοδίων επιτροπών που απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά με εγγύηση 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Απολογούμενοι υποστήριξαν πως τα χρήματα που πήραν από τον Ευσταθίου δεν ήταν μίζα αλλά δάνειο ή εφάπαξ. Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν σε απολογία άλλοι επτά, τους οποίους ο Ευσταθίου εμπλέκει στην προμήθεια των αντιαεροπορικών ΑSRAD.

Διαβάστε επίσης:

Επεστράφησαν άλλες 210.000 ευρώ από μίζες