ΕΛΛΑΔΑ

Η επόμενη μέρα της Μυρτούς

Η επόμενη μέρα της Μυρτούς

Το 15χρονο κορίτσι που βιάστηκε και κακοποιήθηκε από τον Αχμέτ Βακάς στην Πάρο και η μάχη που δίνει να ξαναζήσει φυσιολογικά.


H ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από ενάμισι περίπου χρόνο όταν κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Πάρο o Πακιστανός Αχμέτ Βάκας αφού την βιάσε την ξυλοκόπησε άγρια στα βράχια της παραλίας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου 2012 είχε βρεθεί κακοποιημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής, στην Πάρο, η 15χρονη Μυρτώ, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Αμέσως είχαν μεταβεί στην Πάρο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κλιμάκια Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο πώς συνέβη το περιστατικό και είχαν ληφθεί και δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης. Οι αστυνομικές έρευνες, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία έφυγαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις.

Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα ήταν και τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι αργότερα εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

4a24ee03de7c9c283db94ba307b8fa68 XL

Ένας από τους προσαχθέντες ήταν και ο Αχμέτ Βακάς ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα του κοριτσιού.

Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα. Ο ίδιος επικαλέστηκε ως αιτία για την ξαφνική φυγή του από το νησί ασθένεια συγγενικού του προσώπου.

Όπως κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς, λίγη ώρα μετά την επίθεση είδε έναν νεαρό να περνά από το σημείο φορώντας λευκό παντελόνι.

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Mετά από πέντε μήνες νοσηλείας σε μονάδα ειδικής φροντίδας στον Ευαγγελισμό η μικρή Μυρτώ μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ.

murto 777788892

Μετά από 7 μήνες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης η 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η Μυρτώ είχε υποβληθεί στις 10 Δεκεμβρίου σε επέμβαση για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν», για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν.

Οι γιατροί θεώρησαν ότι όλα βαίνουν καλώς με τη νέα θεραπεία και έτσι το κορίτσι που συγκλονίζει με τον Γολγοθά του πήρε σήμερα εξιτήριο από το κέντρο νοσηλείας της Βοστώνης.

Ο μαραθώνιος αγώνας της Μυρτώς συνεχίζεται σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας που βρίσκεται στη Λάρισα.

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΒΑΚΑΣ

Στην απολογία του, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ό,τι έχω κάνει».

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας της έφηβης.

MITERA MURTOUS 777777B2

«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Εννιά φιάλες αίμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο» δήλωσε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση η μητέρα του κοριτσιού.

Και συνέχισε: «Δεν την χτύπησε απλώς. Ήθελε να την σκοτώσει. Είμαι σίγουρη γι' αυτό». Επίσης, είπε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κορίτσι.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βακάς πλησίασε τη νεαρή κοπέλα, που αγνάντευε τη θάλασσα σε κάτι βράχια για να της κλέψει το κινητό. Η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια.

Δεκτή έκανε το δικαστήριο της Σύρου την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη τον Πακιστανό που κακοποίησε βάναυσα την Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, το καλοκαίρι του 2012.

Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε:

- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για την παράνομη εργασία: τρεις μήνες φυλάκιση

Έτσι συνολικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 έτη, καθώς και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. «Όταν και εάν βγει από τη φυλακή, να απελαθεί ισόβια από τη χώρα μας» πρότεινε επίσης ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στον δράκο της Πάρου.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ

Σπάει τη σιωπή του ο πατέρας της Μυρτούς

Το Σάββατο επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ (Video)