ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις «φωτιά» στους φόρους των ακινήτων

Αυξήσεις «φωτιά» στους φόρους των ακινήτων

Προβληματισμός στην κυβέρνηση λόγω της αύξησης της φορολογίας των ακινήτων σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν σχέδια ώστε να μειωθεί μέχρι 38% έως το 2016. Πάντως φέτος τα 5,5 εκατ. των ιδιοκτητών καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 715 ευρώ

Το «ρεκόρ» φόρων στα ακίνητα το 2014 έχει σημάνει... συναγερμό σε ιδιοκτήτες ακινήτων και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, αναφέρει το Βήμα.

Οι φόροι στα ακίνητα φέτος μάλιστα θα πιάσουν «ταβάνι» καθώς 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ο καθένας 715 ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει σταδιακή αποκλιμάκωση.

Πάντως η φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να πέσει έως και 38% έως το 2016, όπως αποκάλυψε ο Α. Σαμαράς μιλώντας στο "Βήμα", όμως ως τότε εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκτός της άλλης φορολογίας πρέπει να βρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ μόνο για το σπίτι τους.

Μια μικρή ελάφρυνση θα δουν οι ιδιοκτήτες από το 2015 καθώς δεν θα υπάρχουν αναδρομικοί φόροι όπως το 2013, αλλά και τους πρώτους φετινούς μήνες (τρεις ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ).

Διαβάστε επίσης:

Μείωση κατά 10,3% στις τιμές των ακινήτων το 2013

Σταϊκούρας: Πρωτογενές πλεόνασμα και το 2014 χωρίς περιστολή μισθών

Όλι Ρεν: «Να εμπλακεί η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ελλάδα»

Πιθανή παράταση στην έναρξη λειτουργίας συστημάτων εισροών-εκροών

Κραυγή αγωνίας από τους βιομήχανους για το ενεργειακό κόστος