ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Στις κάλπες την Κυριακή και τη Δευτέρα

Εκλογές ΔΣΑ: Στις κάλπες την Κυριακή και τη Δευτέρα

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, ο οποίος μαστίζεται εξίσου από την οικονομική κρίση, οι δικηγόροι της Αθήνας καλούνται στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου τους.

Δεκατρείς συνδυασμοί και οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι διεκδικούν τις ψήφους των περίπου 21.600 μελών του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, με την υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος ανήκει στον χώρο της Ν.Δ. χωρίς να έχει λάβει το επίσημο χρίσμα, να εμφανίζεται ως η πιο ισχυρή.

301. PHOTO

Στο πλευρό του κ. Αδαμόπουλου, στην «Κοινωνία των Δικηγόρων» ξεχωρίζει η ηχηρή παρουσία της κ. Ιωάννας Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, σημερινής Αντιπροέδρου και επί χρόνια ενεργούς στα του Δ.Σ.Α., και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, καθώς επίσης και οι νυν σύμβουλοι Ν. Κουτκιάς, Αθ.Παυλόπουλος, Ανδ.Τσουμάνης, Φ.Κωτσής, Τίτος Χριστόπουλος, Ηλ. Νικολακάκος και Αικατερίνη Φραγκάκη.

Αναλυτικά οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι:

1) Κοινωνία των Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ,

2) ΑγωνιστικήΣυσπείρωση Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό (στηρίζεται από το ΚΚΕ) ,

3) Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη (έμπειρος συνδικαλιστικής προερχόμενος από τον προοδευτικό χώρο),

4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό,

5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ,

6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό (στηρίζεται και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ .

7)Ο Βασίλης Αλεξανδρής είναι ο μοναδικός που διεκδικεί το χρίσμα ως ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός χωρίς δικό του συνδυασμό.

Οι έξι συνδυασμοί που παίρνουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση χωρίς, όμως, να έχουν και υποψήφιο πρόεδρο είναι:

1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση,

2) Ενωμένοι Δικηγόροι

3) Θέμιδος Μέτωπο,

4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης,

5) Νέα Γενιά Δικηγόρων και

6) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη.

Η λίστα με τα εκλογικά τμήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

arxairesies2014 eklogika-tmimata

Σημειώνεται ότι στη φετινή αναμέτρηση κανείς εκ των υποψηφίων δεν έχει λάβει επίσημα χρίσμα από κόμμα, ενώ μετά τις αλλαγές που έγιναν στον Κώδικα των Δικηγόρων έγινε δυσκολότερη η ανάδειξη προέδρου. Πλέον, για να εκλεγεί κάποιος θα πρέπει να εξασφαλίσει (προσωπικά, όχι ως ψηφοδέλτιο) το 6% των έγκυρων ψηφοδελτίων στον α΄ γύρο. Οι αλλαγές είχαν ως συνέπεια τη μείωση -σε σχέση με τις εκλογές του 2011- των υποψήφιων προέδρων από 12 σε 8 και των υποψήφιων συνδυασμών από 14 σε 13. Εάν δεν υπάρξει ανάδειξη προεδρείου στον α΄ γύρο, θα γίνει επαναληπτικός στις 2 και 4 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Οι δικηγόροι ψηφίζουν

Εκλογές ΔΣΑ: Το έργο και οι δεσμεύσεις της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»

Ιωάννα Καλαντζάκου: Ευθύνη να ΄σαι Δικηγόρος