ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Γυναίκα αστυνομικός έκανε αλλαγή φύλου και έγινε άνδρας!

ΕΛ.ΑΣ: Γυναίκα αστυνομικός έκανε αλλαγή φύλου και έγινε άνδρας!

Πονοκέφαλο στην αστυνομία προκαλεί η απόφαση μιας εν ενεργεία αστυνομικού να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου και από γυναίκα να γίνει άντρας. Μάλιστα έχει αλλάξει και ονοματεπώνυμο ενώ είναι σε αναρρωτική μακρά άδεια.

Συγκεκριμένα η απόφαση ζωής που αφορά μια μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικό της τροχαίας, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα.

Καταρχήν, ζητήθηκε σύγκλιση των αρμόδιων συμβουλίων με σκέψη ακόμα και την απόταξη του αστυνομικού-πρώην γυναίκα.

Ωστόσο επικράτησαν κάποιες ψυχραιμότερες σκέψεις οι οποίες έθεσαν αφενός το θέμα του σεβασμού στην προσωπική επιλογή του αστυνομικού και αφετέρου το ενδεχόμενο κοινωνικής κατακραυγής που θα προκαλούσε μια τέτοια απόφαση σε βάρος της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που άλλαξε φύλο, προσκόμισε κάποιες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών γιατρών που συνηγορούν υπέρ της ψυχικής ισορροπίας του και βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο.

Από την ηγεσία της αστυνομίας ωστόσο ζητήθηκε επίσημη εξέταση από συμβούλιο γιατρών κρατικών νοσοκομείων για να αποφανθούν στο ερώτημα αν μπορεί να κρατά όπλο ή αν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως Ι5 ή ανίκανος για οπλοφορία.