ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84

Ένταση στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84
Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου καθαριότητας στην Ιερά Οδό προχώρησαν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου...

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου καθαριότητας στην Ιερά Οδό προχώρησαν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι νωρίτερα οποίοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 όπου και διεξάγεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, η συνεδίαση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης και αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση.

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο του «9,84», μεταξύ συμβασιούχων και δυνάμεων των ΜΑΤ και που είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν τρεις συμβασιούχοι στο νοσοκομείο και να γεμίσει ο χώρος με δακρυγόνα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκρίνει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα δακρυγόνα που έπεσαν, καθώς υποστηρίζουν αυτούς που παρακωλύουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μίλησε ακόμη για «δυνάμεις μέσα στον δήμον που υποστηρίζουν ένα σάπιο κατεστημένο, το οποίο δεν θέλει να αφήσει την παράταξη της πλειοψηφίας να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου εξήγγειλαν στάση εργασίας για δύο ώρες, παρά την αντίθετη γνώμη της ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον «9,84» τονίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο «αποδοκιμάζουν την επιλογή της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει το αμφιθέατρο του σταθμού για τη συνεδρίαση του περιφερόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, εν μέσω των ΜΑΤ».

Το χρονικό των επεισόδιων

Ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι έξω από το κτίριο όταν συμβασιούχοι του δήμου που έφθασαν με μηχανάκια και πεζή στο σημείο συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις, καθώς προσπάθησαν να εισβάλουν στο προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Οι συμβασιούχοι πήδηξαν από τα κάγκελα, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα όπου μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Αποχώρησαν τρεις παρατάξεις από το συμβούλιο

Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας, αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν προτάχθηκε να συζητηθεί το θέμα τον συμβασιούχων του δήμου στην ημερήσια διάταξη.

Διαβάστε επίσης: Μηχανοκίνητη πορεία των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων