ΕΛΛΑΔΑ

"Άναψαν τα αίματα" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

"Άναψαν τα αίματα" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Β. Μιχαλολιάκος: «Ο φασισμός δεν θα περάσει» - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO

Β. Μιχαλολιάκος: «Ο φασισμός δεν θα περάσει»

Ένταση επικράτησε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πειραιά.

Μέλη του Εργατικού Κέντρου της πόλης «εισέβαλαν» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και αφού ανήρτησαν πανό διέκοψαν τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για την μη ικανοποίηση αιτήματος Ιρακινού πολύτεκνου, ο οποίος πραγματοποιούσε κατάληψη στον ξενώνα αστέγων ζητώντας να διαμείνει εκεί με την οικογένειά του.

Ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για φαινόμενα τραμπουκισμού, ενώ και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μίχας καταδίκασε το γεγονός.

Η δημοτική αρχή του Πειραιά υποστηρίζει ότι, το αίτημα του Ιρακινού έχει ικανοποιηθεί, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε το χώρο που του προτάθηκε. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Ιρακινός απειλούσε το παιδί του με μαχαίρι και χρειάστηκε παρέμβαση ψυχολόγου της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά είναι ανοιχτό σε όλες τις απόψεις, ακόμα κι όταν αυτές εκφράζονται με ακραίο τρόπο δήλωσε αμέσως μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση στο newsbomb.gr ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο κώδικας αξιών επιβάλλει τη βασική αρχή του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι «οποιοσδήποτε άνθρωπος ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας δικαιούται ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα».

Όσον αφορά στο επεισόδιο, ο κ.Μιχαλολιάκος δεν έδωσε συνέχεια, λέγοντας πως ενδεχομένως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν ήταν σωστά ενημερωμένος, ότι ήδη τα θέματα για τα οποία έγινε η «εισβολή» έχουν αντιμετωπιστεί με συνέπεια να προκληθεί θόρυβος, τον οποίο ωστόσο χαρακτήρισε καλύτερο από τη σιωπή και τις απαγορεύσεις.

"Για εγκάθετους, που προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκειά τους," μίλησε στο newsbomb.gr ο κ. Κυριάκος Μανωλάκος, πρόεδρος του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1 και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος. "Στον Πειραιά δεν περνάει τσαμπουκάς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλάκος.

Πηγή video: «Κανάλι 1»