ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα «αποκαλύπτεται» μέσα από γκράφιτι (pics)

Η Αθήνα «αποκαλύπτεται» μέσα από γκράφιτι (pics)

​Στο «πραγματικό» πρόσωπο της Αθήνας αναφέρεται η εφημερίδα New York Times, μέσα από ένα αφιέρωμα στα γκράφιτι της πόλης αλλά και σε έναν γνωστό Έλληνα «ζωγράφο του δρόμου», τον iNo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα γκράφιτι αποτελούν μια σιωπηλή διαμαρτυρία της νέας γενιάς για την κοινωνική κατάσταση της χώρας.

«Ο κόσμος στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση. Νιώθει την ανάγκη να δράσει, να αντισταθεί και να εκφραστεί», τονίζει ο iNo και χαρακτηρίζει την Αθήνα ως μια σύγχρονη «Μέκκα της τέχνης του δρόμου στην Ευρώπη».

«Αν θες να μάθεις για την πόλη, μπορείς να κοιτάξεις τους τοίχους της» δηλώνει ο «ζωγράφος του δρόμου», ενώ προσθέτει ότι δεν είναι ο μόνος που εκφράζεται μέσα από τις τοιχογραφίες, καθώς δεκάδες άνθρωποι με ανησυχίες βρίσκουν ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από μία εικόνα

«Η μεσαία και εργατική τάξη στην Ελλάδα έχουν καταστραφεί από την κρίση» δηλώνει ο οδοντίατρος με το ψευδώνυμο «Μάπετ» που άρχισε να ζωγραφίζει τους τοίχους όταν τον χτύπησε η οικονομική κρίση, γιατί όπως λέει ο ίδιος, ζωγραφίζει γιατί θέλει να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αστυνομία στην Αθήνα πολύ σπάνια συλλαμβάνει «γκραφιτάδες». Παρόλα αυτά πολλοί επιλέγουν να εργαστούν διακριτικά τη νύχτα, φορώντας μάσκες και αρνούμενοι να πουν το πραγματικό τους όνομα.

Διαβάστε επίσης:

Athens Street Art Festival 2014: Η πόλη μεταμορφώνεται (pics)