ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Επιχείρηση για την... σύλληψη σκυλίτσας

Λαμία: Επιχείρηση για την... σύλληψη σκυλίτσας

Ολόκληρη επιχείρηση έγινε σήμερα στην περιοχή Πουρναράκι, πίσω από το 1ο και 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο, για την... σύλληψη μιας σκυλίτσας και των κουταβιών της.

Συμμετείχαν: αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος Λαμίας, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.Αγγέλα Μπαρτσιώκα, το μέλος του Δ.Σ. κ.Κοτσίλης Γεώργιος και η κ.Χαρά Κυρίτση εκ μέσους του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμίας.

Η σκυλίτσα σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων δάγκωσε μια γυναίκα και απειλούσε όποιον περνούσε από την περιοχή που είχε εγκατασταθεί όπως αναφέρε το lamiastar.gr

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κατοίκων ήταν πολύ ήρεμη και φιλική,την τάιζαν και την πλησίαζαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η επιχείριση εξελίχθηκε ομαλότατα,καθώς η σκυλίτσα πιάστηκε αμέσως,χωρίς να φέρει καμιά αντίσταση. Πιό δύσκολο ήταν να πιαστούν τα 4 κουτάβια της, τα οποία τρομαγμένα έτρεχαν να κρυφτούν.

Μητέρα και κουτάβια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου.

Η επιθετικότητα των θηλυκών σκύλων όταν φροντίζουν κουτάβια είναι κάτι συνηθισμένο και παραπέμπει στην ανθρώπινη προστασία της μητέρας προς τα παιδιά της όταν νομίζει πως κινδυνεύουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να πλησιάζουμε τα ζώα, αλλά να ειδοποιούμε το Κέντρο Περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου ή το Φιλοζωικό Σύλλογο, οι οποίοι ξέρουν πως θα τους συμπεριφερθούν ώστε να τα πιάσουν και να τα απομακρύνουν από το σημείο.

΄Ομως σε μια ευνομούμενη κοινωνία είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, τα οποία είναι αποτέλεσμα από τη μία της ανεύθυνης συμπεριφοράς, όσων εγκαταλείπουν τα ζώα τους, ώστε να γίνονται αδέσποτα, και από την άλλη του Δήμου, οποίος θα έπρεπε να έχει φροντίσει να στειρώσει όλα τα αδέσποτα και να έχει ενημερώσει τους δημότες για τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τη νομοθεσία.