ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος και οργή για τον χαμό του 13χρονου στο λούνα-παρκ

Θρήνος και οργή για τον χαμό του 13χρονου στο λούνα-παρκ

Στον υπεύθυνο του χώρου φέρεται να αποδίδει ο τραγικός πατέρας του 13χρονου που έχασε τη ζωή του την Κυριακής στο δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, καθώς όπως φέρεται να καταθέτει ενώπιον των αστυνομικών αρχών, δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και η μπάλα δεν ήταν δεμένη στο έδαφος όπως προβλέπεται από τους κανόνες ασφαλείας.


Περιγράφοντας τι ακριβώς έγινε και το παιχνίδι των παιδιών μετατράπηκε σε τραγωδία, ο πατέρας φέρεται να λέει πως βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του στο χώρο και επέβλεπαν τα παιδιά που έπαιζαν μέσα στην πλαστική μπάλα, «όταν ένας δυνατός αέρας ανασήκωσε την μπάλα σε ύψος 10 μέτρων , η οποία στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα» και συνεχίζει:

«Αρχικά βγάλαμε την κόρη μου η οποία δεν μου μιλούσε. Ήταν αναίσθητη. Μετά όμως άνοιξε τα μάτια της. Τότε την έδωσα σε έναν κύριο και η γυναίκα μου τράβηξε έξω από την μπάλα τον γιο μου. Μόλις τον βγάλαμε έξω ένας κύριος έκανε τεχνητή αναπνοή χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Ο πατέρας (σ.σ. ο 13χρονος ήταν γιος της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο) στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι στην συνέχεια πήγαν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του είπαν ότι ο γιος του κατέληξε από τα τραύματά του.

«Η κόρη μου ήταν βαριά τραυματισμένη από κάκωση στους πνεύμονες. Η σύζυγός μου είναι σε κατάσταση σοκ από τότε και οι γιατροί της έδωσαν ηρεμιστικά» φέρεται να λέει.

Η κατάσταση της 9χρονης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας φαίνεται να σταθεροποιείται.

TÜV HELLAS: Δεν πιστοποιήσαμε το «λούνα πάρκ του θανάτου»

Ο φορέας επιθεωρήσεων - πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε διευκρινιστική του ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, αναφέρει ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση του δεν φέρει καμία πιστοποίηση του. Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, σημείωνει, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013. Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει:

Μία 8γωνη πισίνα
Παιχνίδι σε σχήμα σφαίρας
Παιχνίδι με περιμετρικό φράχτη ύψους 2 μέτρων
Παιχνίδι χρώματος κίτρινου-κόκκινου
Παιχνίδι στον Ασπρόπυργο
Το συμβάν συνέβη σε:
Παραλληλόγραμμη πισίνα
Παιχνίδι σε σχήμα κυλίνδρου
Παιχνίδι χωρίς καμία περίφραξη
Παιχνίδι χρώματος μπλε
Παιχνίδι στο Ελληνικό».

Στην ανακοίνωση ο φορέας πιστοποιήσεων εκφράζει τη βαθιά και απεριόριστη λύπη του για το τραγικό γεγονός και τονίζει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ στο Ελληνικό, και των δύο υπαλλήλων στον χώρο, όπου βρήκε την Κυριακή τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του.

Με εντολή του εισαγγελέα, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Τι κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

«Ανύπαρκτοι» οι έλεγχοι σε παιδότοπους και λούνα παρκ