ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λίστα με απαγορεύσεις ανακοίνωσε ο εκκαθαριστής για την ΕΛΒΟ

Θεσσαλονίκη: Λίστα με απαγορεύσεις ανακοίνωσε ο εκκαθαριστής για την ΕΛΒΟ

Καθεστώς εκφοβισμού και τρομοκρατίας προσπαθεί να επιβάλει ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει αναλάβει την ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη (Ernst & Young), σε συνέργεια με την πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου.


Τις προηγούμενες μέρες αναρτήθηκε ανυπόγραφη ανακοίνωση στους χώρους δουλειάς, με την οποία γνωστοποιούνται μια σειρά από απαγορεύσεις και απειλούνται οι εργαζόμενοι ότι θα απολυθούν αν κοινοποιήσουν στο διαδίκτυο θέματα που αφορούν στην εταιρεία.

Στον κατάλογο των απαγορεύσεων αναφέρεται συγκεκριμένα: «Απαγορεύεται η οποιαδήποτε δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.λπ.) και στο διαδίκτυο θεμάτων που αφορούν την εταιρεία ή τους εργαζομένους της. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με καταγγελία της σύμβασης εργασίας χωρίς άλλη προειδοποίηση».

Ταυτόχρονα, με πρόσχημα την αλλαγή οργανογράμματος και στο όνομα της πιο «ευέλικτης» λειτουργίας της εταιρείας, ξεκίνησαν μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλα τμήματα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι που μετακινούνται πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στο διορισμό του ειδικού εκκαθαριστή και στην απόφαση του σωματείου να αναστείλει άρον άρον την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούνταν για τα δεδουλευμένα τους.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΕΛΒΟ καταγγέλλει ως απαράδεκτη «την ανυπόγραφη ανακοίνωση, που απαγορεύει την οποιαδήποτε δημοσίευση ζητημάτων που αφορούν την εταιρεία ή τους εργαζόμενούς της, επί ποινή απόλυσης χωρίς άλλη προειδοποίηση. Είναι φανερό και αυτονόητο τι θέλει να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη απαγόρευση και ποιοι ήταν οι "θιγόμενοι" που την μεθόδευσαν».

Απαιτεί να ανακληθούν τόσο η ανακοίνωση - απαγόρευση, όσο και οι μετακινήσεις εργαζομένων, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους. Επίσης, απαιτεί από τον εκκαθαριστή, αντί να μεθοδεύει διχαστικές και τρομοκρατικές τακτικές απέναντι στους συναδέλφους, να φροντίσει να καταβάλει στις καθορισμένες ημερομηνίες τη μισθοδοσία που πάλι καθυστερεί, να εκδίδει κανονικά και στην ώρα τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Τέλος, καλεί την πλειοψηφία στο σωματείο να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ «και να κινηθούμε κατά των συγκεκριμένων αποφάσεων μαζί με το σύνολο των συναδέλφων».

rizospastis.gr

Διαβάστε επίσης: Έκθεση ΣΟΚ: Έκρηξη του AIDS στην Αθήνα