ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η τροχαία – Κορυφώνεται η έξοδος

Επί ποδός η τροχαία – Κορυφώνεται η έξοδος
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με αυξημένη κίνηση σε αρκετά σημεία διεξάγεται από νωρίς το πρωί η έξοδος...

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με αυξημένη κίνηση σε αρκετά σημεία διεξάγεται από νωρίς το πρωί η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα, που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.

Το υπουργείο Υποδομών εξέδωσε προειδοποίηση προς τους οδηγούς για αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, από τα ξημερώματα έως το απόγευμα (05:00-17:00) και κατά την επιστροφή, κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα (25.04.2011) αλλά και την Τρίτη 26.04.2011 από 10:00-24:00.

Ήδη από το πρωί, στα διόδια της Ελευσίνας υπάρχει πυκνή ροή οχημάτων, ενώ στα διόδια του Μελιγαλά σχηματίστηκε ουρά ενός χιλιομέτρου.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που θα κινηθούν στην Κορίνθου-Πατρών, καθώς πολλά σημεία της οδού έχουν μονοδρομηθεί. Τα έργα κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας, κατά μήκος των 17 εργοταξίων που βρίσκονται σε λειτουργία, συνεπώς αναμένονται καθυστερήσεις.

Δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία, Ελευσίνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Τρίπολη μέχρι τα Παραδείσια.

Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές θα γίνουν:

- Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)

- Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)

- Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)

- Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου).

- Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Όσοι οδηγοί περάσουν σήμερα από τα διόδια Αφιδνών, θα έχουν την ευκαιρία να «εκμεταλλευτούν» την παρουσία των μελών του Κινήματος «Δεν πληρώνω» που θα ανοίγουν τις μπάρες.

Σύμμαχος των εκδρομέων είναι ο καιρός που σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να είναι καλός, γι’ αυτό και η φετινή έξοδος, παρά την κρίση, είναι μεγαλύτερη από πέρσι.