ΕΛΛΑΔΑ

Η πολυτελής ζωή με τα διαμάντια πίσω από το κύκλωμα ναρκωτικών

Η πολυτελής ζωή με τα διαμάντια πίσω από το κύκλωμα ναρκωτικών

Τούρκος παραπληγικός ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος

-Περισσότερο από ένας τόνος λευκής σκόνης, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, διαμάντια και πετρέλαια «συνθέτουν» το παζλ της πρωτοφανούς υπόθεσης

Την κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία εμπλέκονται δύο πολύ γνωστές οικογένειες της Αθήνας και το μεγαλύτερο καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας. Πίσω από τον έναν τόνο ηρωίνης που εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές στην Αθήνα, κρύβονται διαμάντια και μία ζωή γεμάτη χλιδή.

Περισσότερο από ένας τόνος λευκής σκόνης, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, διαμάντια και πετρέλαια «συνθέτουν» το παζλ της πρωτοφανούς υπόθεσης, για την οποία συνελήφθησαν 11 άτομα. Ανάμεσά τους ο 40χρονος εφοπλιστής Ε.Γ., ο οποίος φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως δήλωνε άνεργος, η πρώην σύζυγός του και κόρη του εμπόρου διαμαντιών, ο 15χρονος γιος τους καθώς και πέντε Τούρκοι βαρόνοι.
Συνολικά κατασχέθηκαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης συνολικής αξίας στη λιανική άνω των 200.000.000 ευρώ, έξι πολυτελή αυτοκίνητα ενώ χρειάστηκε να παγιδευτούν ακόμη και με πομπούς τα φορτία για να μη τα χάσουν οι λιμενικοί από τα μάτια τους.

Πώς σκορπούσαν τον λευκό θάνατο στην Ελλάδα

Η συμμορία είχε μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών τις τελευταίες 15 μέρες. Οι Αρχές παρακολούθησαν το τελευταίο φορτηγό (με ειδική κρύπτη) που ήρθε από την Ιταλία για να «φορτώσει» την «πραμάτεια» των 30.000.000 ευρώ που ήταν αποθηκευμένη σε αποθήκη στο Κορωπί και στη βίλα της Φιλοθέης, στους χώρους όπου βρέθηκαν συνολικά 1.133,420 κιλά ηρωίνης. Στη συνέχεια θα διοχέτευε τα ναρκωτικά σε Βέλγιο και Γερμανία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η βίλα της Φιλοθέης άνηκε στον έμπορο διαμαντιών, πατέρα της πρώην συζύγου του εφοπλιστή.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στήθηκε τεράστια επιχείρηση τόσο από «Ράμπο» του Λιμενικού, όσο και από άνδρες τους ΣΔΟΕ. Η έφοδος στην αποθήκη του Κορωπίου έγινε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν στη βίλα των Βορείων Προαστίων και συνέλαβαν τον επιχειρηματία, την πρώην σύζυγό του και τον 15χρονο γιο τους.

Τούρκος ο εγκέφαλος της υπόθεσης

Πέρα από τους εφοπλιστές και του βαρόνους, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, είναι ένας Τούρκος παραπληγικός ο οποίος κινείται με ηλεκτρικό αμαξίδιο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατοικούσε σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη. Πρόκειται για το πρόσωπο κλειδί στην τεράστια υπόθεση ναρκωτικών.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης άπλωσαν τα πλοκάμια τους σε όλη την Ευρώπη, διοχετεύοντας ναρκωτικά από το Ιράν, μέσω της Κωνσταντινούπολης, έχοντας ως έδρα την Αθήνα. Έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τα «μαύρα» έσοδα θα ξεπλένονταν με αγορά μεγάλου ξενοδοχείου στα νότια προάστια, συναλλαγή που θα γινόταν με μετρητά, χέρι με χέρι.

Η υπόθεση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο για την τεράστια ποσότητα ηρωίνης αλλά για την εμπλοκή γνωστών ευκατάστατων οικογενειών στο χονδρεμπόριο ναρκωτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν τη βίλα στη Φιλοθέη ως διαμετακομιστικό κέντρο ναρκωτικών που έφθαναν από το Αφγανιστάν στην Αθήνα με τελικό προορισμό το Βέλγιο.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός. Ο ίδιος υποστήριξε πως σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες για τον ένα τόνο ηρωίνης

Έλληνας εφοπλιστής πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης