ΕΛΛΑΔΑ

Οι εκδρομείς επιστρέφουν στα αστικά κέντρα

Οι εκδρομείς επιστρέφουν στα αστικά κέντρα
Τρία χιλιόμετρα ουρά στα διόδια Κορίνθου το απόγευμα - Ανοιχτά διόδια!

Mε μικροπροβλήματα έγινει από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα.

Τα προβλήματα εστιάζονται περισσότερο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου όπου νωρίτερα η ουρά στα διόδια της Κορίνθου έφτανε τα τρία χιλιόμετρα. Τα αυτοκίνητα στα περισσότερα σημεία του εθνικού δικτύου κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ ακινητοποιημένα είναι στο ύψος της Ακράτας και του Δερβενίου.

151ο χλμ Αθηνών - Πατρών, ώρα 20:00 (στο ύψος της Ακράτας)

Την κίνηση των αυτοκινήτων δυσχεραίνουν τα οδικά έργα που πραγματοποιούνται εδώ και καιρό στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών.

Αυξημένη κίνηση χωρίς προβλήματα στην Αθηνών - Λαμίας

Αντίθετα, αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Διόδια Θήβας, ώρα 18:30 το απόγευμα

Ωστόσο, στα περισσότερα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

Διόδια Αγίας Τριάδας, ώρα 17:30 το απόγευμα

Ανοιχτά διόδια

Χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη πέρασαν οι οδηγοί από αρκετούς σταθμούς των διοδίων, καθώς το κίνημα "Δεν πληρώνω" σήκωσει για άλλη μια φορά τις μπάρες!

Την ίδια στιγμή στα διόδια Μαλγάρων στο ρεύμα εισόδου Θεσσαλονίκης ελεύθερη ήταν η διέλευση των οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Διόδια Λεπτοκαρυάς ώρα 15:00

Η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαΐου.

Διόδια Μαλγάρων ώρα 14:00 το μεσημέρι

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 και 28 Απριλίου η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να γίνουν έργα εκβραχισμού. Η κυκλοφορία τις μέρες αυτές θα γίνεται από παρακαμπτήριους.

Μειωμένος ο αριθμός των εκδρομέων

Σχετικά με την έξοδο των Αθηναίων, σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Διόδια Μαλγάρων ώρα 14:00 το μεσημέρι

Από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε και ο αριθμός των οχημάτων.

Γυρίζουν ταπί και ψύχραμοι

Με άδειες τσέπες γυρίζουν οι εκδρομείς, καθώς παρ' όλο που έφυγαν για διακοπές, δεν άφησαν πίσω τους τα οικονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή "ανηφορικός" είναι ο δρόμος της επιστροφής με την τιμή της βενζίνης να έχει φθάσει στα ύψη!