ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ηρωίνης: Έτσι πιάστηκαν οι επίδοξοι «Εσκομπάρ»

Κύκλωμα ηρωίνης: Έτσι πιάστηκαν οι επίδοξοι «Εσκομπάρ»

-Πολλά και μεγάλα τα «πλοκάμια» του καρτέλ «λευκού θανάτου»

-Έλληνες και Τούρκοι τα περισσότερα μέλη

Στα ίχνη ενός τεράστιου κυκλώματος ναρκωτικών, τα πλοκάμια του οποίου είχαν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, έφτασε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Ακόμα ένας τόνος ναρκωτικών εντοπίστηκε σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαμπρικά μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση στη διάρκεια της νύχτας του λιμενικού σώματος, στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας.

Πρόκειται για 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέονται με τον εντοπισμό πριν περίπου δέκα ημέρες πάνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη, για την οποία έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένα Αλβανός υπήκοος.

Όλα τα ναρκωτικά φέρεται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με φορτηγό πλοίο που βρίσκονταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και παρακολουθείτο απο τις διωκτικές αρχές.

Το συγκεκριμένο πλοίο μπλοκαρίστηκε χθες βράδυ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.

Το αρχικό σήμα για το «ύποπτο» πλοίο έφτασε πριν από μέρες στο Λιμενικό, το οποίο ανέθεσε την δύσκολη αποστολή στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΜΥΑ προχώρησαν στη νηοψία του πλοίου η αποτέλεσε και την πρώτη επιβεβαίωση για το «ύποπτο» φορτίο.

Από εκεί και ύστερα ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Η ΜΥΑ ενημέρωσε το Λιμενικό το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη ναρκωτικών οι οποίοι με συντονισμένες έρευνες έφτασαν στην μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωσης του κυκλώματος «μαμούθ».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται στα Βλήχα Ελευσίνας. Πρόκειται για τάνκερ, κατασκευής του 1963, και έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια εταιρεία ανήκει και από πού είχε ξεκινήσει, πριν φθάσει στην Ελευσίνα.

Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχει αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού, το όχημα του οποίου είχε εντοπιστεί σε αποθήκη στο Σχιστό και πιθανόν με αυτό να είχε μεταφερθεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η δε ηρωίνη φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη.

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται πιθανότατα αύριο να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ποσότητα ηρωίνης, ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων, είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί. Για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί έως τώρα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι και ένας Αλβανός, και δύο Έλληνες, ο ένας εκ αυτών 40χρονος εφοπλιστής.

Διαβάστε επίσης:

Καρτέλ «λευκού θανάτου»

Ψάχνουν άλλον ένα τόνο ηρωίνης που έχει κρύψει ο εφοπλιστής

Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την ηρωίνη-Τι είπαν για τα ευρήματα

Στον ανακριτή ο εφοπλιστής και οι άλλοι 4 Έλληνες για το κύκλωμα ηρωίνης