ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό

Μαραθώνιος: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό

Ένας Μαραθώνιος για την προστασία του ελληνικού αιγιαλού - 240 χιλιόμετρα ακτογραμμής, από τον Ισθμό έως το Μαραθώνα!

Μια από τις δράσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεκινήσει, αποτελεί ο υπερμαραθώνιος «240 χλμ για τον αιγιαλό» που αποτελεί πρωτοβουλία του μαραθωνοδρόμου Άγη Εμμανουήλ.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία.

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς,ντι-τζέις ,γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

Είναι ανοιχτή και υπό διαμόρφωση μια συμβολική σκυταλοδρομία, ταυτόχρονα με τον Υπερμαραθώνιο από 240 πολίτες ή ομάδες πολιτών που θα τρέξουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της κοινής προσπάθειας ως τον τελικό προορισμό στις 12 Ιουλίου.

Δείτε το video προώθησης της δράσης «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» με συμμετοχή των ηθοποιών Αλέξανδρου Λογοθέτη, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Νίκου Ορφανού, Γιάννη Στάνκογλου και Αλέκου Συσσοβίτη.

Πρόγραμμα:

8/7 Εκκίνηση από Ίσθμια
9/7 Εκκίνηση από Ελευσίνα με την Ανατολή του ηλίου και τερματισμός, στο Ελληνικό
10/7 Εκκίνηση από Αγ.Κοσμά/Ελληνικό και τερματισμός στο Λαύριο
11/7 Εκκίνηση από Λαύριο και τερματισμός στο ναό της Αρτέμιδος
12/7 Εκκίνηση από ναό της Αρτέμιδας και τερματισμός παραλία Σχοινιά

«Ακτές Ώρα Μηδέν»

«Φωνή λαού, οργή θεού... ». Εκατοντάδες επιστημονικοί και οικολογικοί φορείς διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες αλλαγές στον αιγιαλό και με επιχειρήματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα πρόκειται να ζήσουμε με το «ξεπούλημα» των παραλιών.

Εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση πολιτών και φορέων κατά του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες που απειλεί να καταστρέψει το παραθαλάσσιο, πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, αναλαμβάνει το Πανελλήνιο Δίκτυο «Ακτές Ώρα Μηδέν».

Από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr ανέδειξε θέμα και στήριξε την προσπάθεια των κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Την αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, Διαχείριση και Προστασία Αιγιαλού και Παραλίας» εκφράζει το Πανελλήνιο Δίκτυο «Ακτές Ώρα Μηδέν» το οποίο καλεί τους πολίτες να διαδώσουν και να υπογράψουν το ψήφισμα που συνέταξαν 130 φορείς και έχουν υπογράψει ήδη 147.500 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

«Ωρολογιακή βόμβα το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό»