ΕΛΛΑΔΑ

Υπάρχει και άλλος κροκόδειλος στο Ρέθυμνο (vids)

Υπάρχει και άλλος κροκόδειλος στο Ρέθυμνο (vids)

Μαρτυρίες αναφέρουν πως είναι ζευγάρι με τον «Σήφη»

-Τους εγκατέλειψαν στην περιοχή πριν από 1,5 χρόνο

-Γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες

Την ώρα που τα φλας… της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στην ατραξιόν της Κρήτης, τον κροκόδειλο τον Σήφη, μαρτυρίες τον θέλουν να μην είναι μόνος στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών του Ρεθύμνου. Αντίθετα, κάτοικοι υποστηρίζουν πως στη συγκεκριμένη περιοχή κυκλοφορεί άλλος ένας κροκόδειλος, ο οποίος μάλιστα, είναι ζευγάρι με τον Σήφη.

«Έχουμε τοποθετήσει κάμερες στην περιοχή που κινείται ο κροκόδειλος. Ενδέχεται να υπάρχει και άλλος, σύμφωνα με μαρτυρίες» ανάφερε ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Κρήτης, Β. Μαμαγκάκης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, οι δύο κροκόδειλοι κυκλοφορούν εδώ και 1,5 χρόνο στην περιοχή.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μαμαγκάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως οι ιδιοκτήτες των δύο κροκόδειλων, οι οποίοι είναι γνωστοί στο νησί, εγκατέλειψαν τα ερπετά πριν από 1,5 χρόνο. Την ίδια στιγμή, έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες να παρουσιαστούν οικειοθελώς, για να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα.

Υπάρχουν και... κροδοδειλάκια;

Αν τελικά στη λίμνη υπάρχει κι άλλος κροκόδειλος, τότε προκύπτει άλλο ένα σοβαρό θέμα... της αναπαραγωγής.«Ελέγχουμε τη θερμοκρασία για να δούμε αν οι συνθήκες που επικρατούν στη λίμνη επιτρέπουν την αναπαραγωγή» υποστήριξε ο κ. Μαμαγκάκης.

Το φαινόμενο... «Σήφης» έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα social media, με κάποιους να έχουν δημιουργήσει ακόμα και γκρουπ στο facebook γι αυτόν.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα βίντεο του Σήφη του κροκόδειλου!

Χαμός στο Facebook για τον Σήφη, τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου!

Ρέθυμνο: Ο κροκόδειλος «ποζάρει» στις κάμερες! (vid)