ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης για επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης για επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Νέο πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη, προωθεί ο ΟΑΕΔ .

Η σχετική υποβολή αιτήσεων, ξεκινάει σήμερα Τετάρτη, 16 Ιουλίου, θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του site του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Ως δικαιούχοι θεωρούνται επιχειρήσεις (και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα) που λειτουργούσαν κατά την 7η Απριλίου 2014 και βρίσκονται με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη με συνέπεια να έχουν υποστεί και να συνεχίζουν να υφίστανται, λόγω της θέσης τους, αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή των έργων του ΜΕΤΡΟ.

Οι επιχειρήσεις αυτές επιχορηγούνται, για χρονικό διάστημα 18 μηνών, για τους εργαζόμενους που απασχολούσαν κατά την 7η Απριλίου 2014, σε

α) ποσοστό 100%, επί του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές (εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη), εφόσον βρίσκονται και λειτουργούν στο ισόγειο των κτιρίων με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη, και

β) ποσοστό 50%, εφόσον βρίσκονται και λειτουργούν αυτοτελώς σε υπόγεια ή σε ορόφους των κτιρίων με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν το προσωπικό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ως βάση για τον ποσοστιαίο υπολογισμό του ανωτέρω ποσού επιχορήγησης λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των 1.500 ευρώ.

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος θεωρούνται οι εργαζόμενοι των ανωτέρω επιχειρήσεων, οι οποίοι κατά την 7η Απριλίου 2014 εργάζονταν στις επιχειρήσεις αυτές με καθεστώς μισθωτής εξαρτημένης εργασίας αορίστου (πλήρους, μερικής, εκ περιτροπής) ή ορισμένου χρόνου (πλήρους, μερικής, εκ περιτροπής) και συνεχίζουν να εργάζονται για χρονικό διάστημα δεκαοκτώ μηνών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής.

Τα ωφελούμενα άτομα θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην χώρα μας, καθώς και υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην χώρα μας.

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα σε περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους για οποιοδήποτε λόγο από την 7η Απριλίου 2014 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το προσωπικό της, θα πρέπει να προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού της έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Είναι δυνατή η επιχορήγηση των επιχειρήσεων που αιτούνται ή/και για τα υποκαταστήματα τους που λειτουργούν και βρίσκονται με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Νέο πρόγραμμα για ανέργους ξεκινά από σήμερα