ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Συνελήφθη πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας, ο Νίκος Μαζιώτης.

Κόκκινος συναγερμός στην ελληνική αστυνομία. Η σύλληψη του Μαζιώτη ήταν επεισοδιακή. Έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί, ενώ έχει τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός και δύο τουρίστες. Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι, διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ οι δύο τουρίστες που έχουν τραυματιστεί ελαφρώς μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό.

Ο καταζητούμενος βρισκόταν στο κέντρο όταν του ζητήθηκε να του γίνει έλεγχος για το παρεμπόριο. Τότε ο Μαζιώτης έβγαλε όπλο. Στο σημείο βρέθηκε αμέσως ομάδα ΔΙΑΣ, που είχε υπηρεσία κοντά στην περιοχή. Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Μαζιώτης τραυματίστηκε στο χέρι και στην κοιλιά και συνελήφθη.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Ο Νίκος Μαζιώτης έχει τραυματιστεί στο χέρι και στην κοιλιά. Με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Τουρίστες οι τραυματίες στη συμπλοκή (pic)

Δύο τουρίστες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, τραυματίστηκαν ελαφρά από τα πυρά που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές.

Συγκεχυμένες οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι, ένω αναζητείται άλλος ένας που διέφυγε με ταξί, όπως διατείνονται οι αυτόπτες μάρτυρες.

ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι

Aποκλεισμένη παραμένει η ευρύτερη περιοχή στο Μοναστηράκι καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν τους συνεργούς του διαβόητου τρομοκράτη.

Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και μία φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα αιμόφυρτο και και δίπλα του μία περούκα. Πιθανολογείται ότι είναι ο Μαζιώτης.

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για τεράστια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας που κατόρθωσε μετά από συντονισμένη επιχείρηση και σύμφωνα με πληροφορίες, πολυήμερη παρακολούθηση του Μαζιώτη, να συλλάβει έναν από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς.

Και όλα αυτά, μέρα μεσημέρι, στο πλέον πολυσύχναστο μέρος στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκε συμπλοκή και μια πραγματική μάχη με ρήψη χειροβομβίδας από την πλευρά Μαζιώτη που ευτυχώς δεν εξερράγη και βροχή από πυροβολισμούς. Από θαύμα και μόνο δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος του "Επαναστατικού Αγώνα" και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.

Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

Το newsbomb.gr βρίσκεται στο τόπο της συμπλοκής και σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις πληροφορίες

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τουρίστας ο τραυματίας στη συμπλοκή (pic)

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης (video + photos)

Η στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη (pic)