ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Μπόση: "Δημιούργησαν έναν μάρτυρα"

Μ. Μπόση: "Δημιούργησαν έναν μάρτυρα"
Η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας Μαιρη Μπόση μιλά στο newsbomb.gr για τις εξελίξεις μετά την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν...

«Εάν έριξαν τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη θάλασσα, τότε δημιούργησαν έναν μάρτυρα» τόνισε η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Πειραιώς κα. Μαίρη Μπόση, μιλώντας στο newsbomb.gr.

Διατηρώντας τις επιφυλάξεις της για πτυχές της υπόθεσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατροπές σε γεγονότα, που θεωρούνται βεβαιότητες.

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον μουσουλμανικό κόσμο και ήταν εκ των ηγετών της "δικτυακής ασαφούς χαλαρής βίας"» υπογράμμισε η κα. Μπόση, προσθέτοντας πως σε αυτόν αποδίδεται η δημιουργία πολυάριθμών οργανώσεων-παρακλάδια της Άλ Κάιντα, όπως Άλ Κάιντα του Μαγκρέμπ.

Επίσης η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας υπενθυμίζει ότι, ο Μπιν Λάντεν δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Σαουδάραβας με ισχυρό ηγετικό προφίλ έχει βρει ήδη μιμητές εκτιμά η κα. Μπόση, υποστηρίζοντας πως θα υπάρξουν αντίποινα, αλλά σε χρονική στιγμή, που θα έχουν χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας ανά τον κόσμο.

«Η Αλ Κάιντα και οι οργανώσεις αυτού του τύπου λειτουργούν με στρατηγική σκέψη και επιτίθενται εκεί που δεν το περιμένεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, κατά την καθηγήτρια και συγγραφέα, δεν αναμένεται το προσεχές διάστημα να διαταραχθούν σοβαρά οι σχέσεις δυτικού και μουσουλμανικού κόσμου λόγω και των εξελίξεων στις Αραβικές χώρες.