ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 455.000 ευρώ για εργατικό δυστύχημα

Αποζημίωση 455.000 ευρώ για εργατικό δυστύχημα
Το ποσό «μαμούθ» των 455.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ως ψυχική οδύνη ...

Το ποσό «μαμούθ» των 455.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ως ψυχική οδύνη στην οικογένεια του 40χρονου Γιώργου Χασουράκη, ο οποίος κάηκε ζωντανός κατά την έκρηξη στο πυρηνελαιουργείο Ανδρουλάκη, στα Καστελλιανά, τον Δεκέμβριο του 2009.

Η απόφαση δικαιώνει απόλυτα την οικογένεια του άτυχου άνδρα, καθώς από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι ο άνθρωπός της θυσιάστηκε για να σώσει τις ζωές συναδέλφων του, αποτρέποντας παράλληλα να γίνει «ολοκαύτωμα» σ’ ολόκληρο το εργοστάσιο.

Το Δικαστήριο, έκρινε ότι την υπαιτιότητα έχουν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο διευθυντής της μονάδας, ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου και ο ηλεκτρολόγος-συντηρητής, ενώ κρίνει ως παντελώς αθώο τον εκλιπόντα.

Αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα της απόφασης που αναφέρεται στο ρόλο που διαδραμάτισε το τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης: "Έτσι η ψύχραιμη και αποφασιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο Γεώργιος Χασουράκης και οι ενέργειες που εκτέλεσε ήταν απολύτως απαραίτητες και αποσόβησαν τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμα ισχυρότερης έκρηξης, προστατεύοντας έτσι τις ζωές των λοιπών εργαζομένων στο πυρηνελαιουργείο...".

Ο Γιώργος Χασουράκης, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη εγκαύματα στο 92% του σώματος του και επέζησε υπό συνθήκες φρικτών πόνων δύο ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ως προς το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα και πλέον διεξάγεται κύρια ανάκριση.